NEPOŽELJNI TIPOVI TRENERA – DIO 2.

NEPOŽELJNI TIPOVI TRENERA – DIO 2.

Izvor: Instagram/ @lil_asskicker1

Sve veći broj osobnih trenera dovodi nas u situaciju da postavimo pitanje jesmo li odabrali pravog trenera od kojeg ćemo ostvariti benefite ili će on biti jedini koji će ostvariti iste. Sa željom da ne pogriješite u odabiru nastavljam niz trenera nepoželjnih osobina, a vezano za prethodni članak. Prepoznate li karakter sličan treneru kojem ste dali vaše povjerenje, razmislite još jedanput.

TRENER „ŽENSKAROŠ“

Nikad ga nećete vidjeti kako trenira osobe muškog spola. Namjera mu je ostvariti bliski kontakt s klijenticom bez obzira na njezinu dob ili izgled. Koristi svaku priliku da je dodiruje tijekom izvođenja vježbe ili istezanja. Čini to kada je doista potrebo kao i kada nema nikakve potrebe. U međuvremenu mu pogled bježi na sve žene koje se nalaze u teretani ili na slike fitness modela koje iskaču iz njegovog mobitela.

„ONLINE“ TRENERI

Obzirom da je vaša komunikacija isključivo pismenim putem dobro pripazite na mogućnost prijevare. Česte su situacije da objavljuje fotošopirane fotografije. Dijeli identičan program treninga pojedincima različitih tjelesnih proporcija i ciljeva, zapakirano u priču da je namijenjen baš vama. Željan popularnosti na društvenim mrežama skuplja obožavatelje igrom „Follow-Unfollow“ i zavarava samog sebe, prije nego vas.

Izvor: Instagram/ @lil_asskicker1

TRENER „COPY-PASTE“

Možda je površno govoriti o izgledu, ali u ovom poslu atletska građa svakako je poželjana. Trener svojim izgledom percipira usvojeno znanje na samome sebi. Isto to znanje upotrijebit će za postizanje vaših rezultata i svakodnevno vam ulijevati povjerenje, davati motivaciju i služiti kao uzor. Suprotno tome, ovaj tip trenera ne može komparirati riječima fit, bodybuilding, atletika i sl. Izuzev izgleda, njegova stručnost i educiranost nikako nisu zavidne. Nema iskustva, niti uspjeha za pohvaliti se. Često „kopira“ treninge boljih od sebe i primijenjuje ih na svojim klijentima. Ukoliko uoči novu, do sad neviđenu vježbu, već sutradan će njegovi klijenti izvoditi istu, ali u znatno lošijoj izvedbi.

Ono što želim poručiti je da se prije odabira trenera dobro raspitate o pojedincima i potražite dobre preporuke. Ukoliko ne možete i ne znate sami sastaviti plan prehrane i treninga nije sramota zatražiti pomoć. Važno je da osoba s kojom radite zna svoj posao i povećuje vam se u potpunosti. Ne dozvolite nikome da vas zanemaruje, jer radi se isključivo o vašem zdravlju i potrebama. Ne trošite uzalud vrijeme i novac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.