Nesuđeni izbornik poručio: “Ovo je najbolja Hrvatska unazad nekoliko godina”

Nesuđeni izbornik poručio: “Ovo je najbolja Hrvatska unazad nekoliko godina”

Robert Prosinečki pohvalio je novog izbornika Dalića koji je igračima vratio samopouzdanje i motivaciju.

Foto: Lea Perhoč

Hrvatska je na prepunom Maksimiru razbila Grčku, a malotko je mogao ostati ravnodušan nakon onakve predstave hrvatskih nogometaša. Pohvale je odaslao i nesuđeni izbornik Robert Prosinečki kojega su mnogi zazivali.

“Ovo je bila najbolja utakmica reprezentacije unazad nekoliko godina. Nevjerojatna borbenost i želja, dominacija i puno šansi. Bilo je trenutaka nepažnje, pala je koncentracija u nekim akcijama Grka, ali teško je u ovako važnoj utakmici baš svih 90 minuta biti maksimalno oprezan”, kazao je Žuti koji nije mogao pronaći mane hrvatskoj igri.

“Sve je bilo super, od prvog igrača na terenu do navijača na tribinama. Da puno ne filozofiramo, Hrvatska je puno kvalitetnija reprezentacija od Grčke, ali oni nisu kanta za napucavanje. No, protiv ovakve Hrvatske nisu imali šanse”, nastavio je Prosinečki koji je govorio i o taktičkim promjenama trenera Dalića.

“Teško je nešto promijeniti u tako kratkom vremenu, ali činjenica je da igrači odjednom igraju s jako puno samopouzdanja i motivacije. Dalić je približio Modrića golu, iako u Realu on više igra na zadnjem veznom. Svi znamo njegove kvalitete, bio je pokretač svih akcija, a kad Luka ovako igra onda je i Hrvatska prava. Bokovi su bili odlični, dečki su u napadu zabili sve živo, sredina je osvajala jako puno lopti. Ma, sve je bilo kako treba. Tako Hrvatska treba igrati”, zaključio je Prosinečki koji do sredine prosinca ostaje u Azerbajdžanu gdje mu kćeri pohađaju školu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.