Bivši najbolji nogometaš svijeta u futsalu

Neto potpisao za hrvatskog prvoligaša Split Tommy

Neto potpisao za hrvatskog prvoligaša Split Tommy

Foto: FC Split Tommy / Facebook

Standardni brazilski reprezentativac Neto (34) odabrao je svoj novi klub. Motive odabira obrazložio je rekavši kako Klub Split Tommy polaže izuzetne vjere u brazilske igrače te je tom prilikom dodao i kako smatra da Hrvatska kao zemlja pokazuje tendenciju rasta na futsal sceni. U razgovoru je između ostalog rekao kako grad Split vidi kao super grad za život i iz svega navedenog odluku nije bilo teško donijeti.

Neto je 2012. godine predvodio reprezentaciju Brazila do naslova svjetskog prvaka na Tajlandu. Nagrađen je i Zlatnom loptom, nagradom za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, a postigao je i sedam golova od čega dva u pobjedi 3:2 protiv Španjolske u finalu.

U dresu španjolskog Inter Movistara dva puta je bio  prvak Europe. Ima osvojene tri brazilske lige i dvije španjolske lige, tri kupa španjolske te još niz trofeja.

Na dolazak Neta, evo što je kazao izvršni direktor kluba Milan Čagalj:

“Presretan sam što smo uspjeli pronaći zajednički jezik s igračem kao što je Neto. Jedva čekam da dođe u Split i priključi se ostatku naše momčadi. Imamo momčad u koju vjerujem te se nadam da uz Božju pomoć i izostanak ozljeda možemo duplu krunu vratiti gdje i pripada – u Split.”

Futsal Neto_n []

Foto: FC Split Tommy/ Facebook/ Neto

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.