Neumorni Luca Toni: “Ne razmišljam o mirovini”

Neumorni Luca Toni: “Ne razmišljam o mirovini”

U Serie A zabio je 153 gola, a ukupno 301 gol u karijeri u svim natjecanjima.

Luca Toni/Foto: Gettyimages

Luca Toni (38) postao je najstariji najbolji strijelac u povijesti Serie A, a tu titulu podijelo je s Maurom Icardijem. 

Trenutno Toni proživljava drugu nogometnu mladost, a o povlačenju iz nogomet uopće ne razmišlja. Napadač Verone ove je sezone zabio 22 gola (od ukupno 49!). Verona je pomoću njegovih golova dočekala kraj sezone i uspješno ostala u prvoj ligi.

Toni je priznao da mu nije bilo svejedno hoće li biti najbolji strijelac ili ne, gledao je utakmicu Intera u kojoj je Icardi zabio dva gola: “Gledao sam utakmicu s prijateljima, suprugom Martom i djecom, tresao sam se svaki put kad je Icardi imao loptu… Ispalo je pošteno da smo podijelili titulu najboljeg strijelca. U tom su mi trenutku kroz glavu prošla mnoga sjećanja. Kako sam igrao u nižim ligama, kako su me odbacivali, pa ozljede… Bilo je svega tijekom ovih godina, puno radosti i veselja, ali i tuge i razočaranja. No to je život.”

Luca Toni karijeru je započeo u Modeni. Profilirao se kroz mnoge talijanske klubove (Empoli, Fiorenzuola, Lodigianija, Trevisia, Vicenza, Brescia, Palerma i Fiorentina) da bi došao u veliki Bayern. Tamo ga je iz napada i kao prvog napadača izgurao Ivica Olić pa se vratio u Italiju, točnije u Romu 2010. godine, pa preko Genoe, Juventusa i Fiorentine završio u Veroni.

Posebno sjećanje veže ga uz Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine kada je Italija osvojila naslov prvaka: “To je nešto što se ne zaboravlja, da više ništa nisam osvojio to SP bilo bi dovoljno.”

U Serie A zabio je 153 gola, a ukupno 301 gol u karijeri u svim natjecanjima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.