Neuništivi Ćiro postaje najstariji prvoligaški trener svijeta!

Neuništivi Ćiro postaje najstariji prvoligaški trener svijeta!

Ako preuzme Olimpiju, Ćiro će postati najstariji trener na svijetu...

Miroslav Ćiro Blažević/Foto: Gettyimages

Miroslav Ćiro Blažević svakim je danom sve bliže konačnom potpisivanju ugovora s ljubljanskom Olimpijom, a ako na koncu do dogovora napokon dođe, legendarni će hrvatski trener postati najstariji (prvoligaški) nogometni trener na svijetu!

Trenutačno tu poziciju u vlasništvu ‘drži’ Nijemac Otto Pfister koji vodi alžirski USM Algeri, a navršio je 77 godina. Ćiro na plećima nosi osamdeset, ali još uvijek ne planira u zasluženu mirovinu.

“Drago mi je da ima trenera koji se tako dobro drže kao ja. Koja je tajna moje dugovječnosti? Beskrajna ljubav prema nogometu! Tko bi bio lud da toliko dugo bude u ovako stresnom poslu, a da ga ne voli? Ja ne mogu bez klupe, vjerujem da ću na njoj i umrijeti”, kazao je Ćiro za Večernji list.

Ukupno gledajući, svjetski rekorder po ‘dugovječnosti’ jest engleski strateg Ivor Powell koji je niželigaški klub Bahtu trenirao sve do 93. godine! Powell je, inače, poznat kao jedan od najskupljih svjetskih nogometaša u svoje doba, Aston Villa ga je Queens Park Rangersu platila 17.500 funti. Trenersku je karijeru okončao 2010, a dvije godine kasnije je i preminuo.

“Bojim se da njega neću dostići. Ipak je on Englez, imperijalist i njegov je život bio lagan, dok sam ja prolazio kroz velike teškoće i stres”, kazao je Ćiro te dodao i koju riječcu o najmlađem izborniku na svijetu, Andre Villas-Boasu, koji je 1998. kao tek 21-godišnjak vodio reprezentaciju Britanskih Djevičanskih Otoka.

“Sve je to lijepo, mladima treba davati šansu, ali nisu mi ni do koljena. Možete naučiti materiju, no iskustvo se stječe s godinama. To je moja najveća prednost, kao 80-godišnjaka vjerojatno me ne može iznenaditi niti jedna situacija u nogometu”, zaključio je ‘trener svih trenera’.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.