Neven Hrupec, uoči početka rukometnog juniorskog SP-a za HR: Ostavit ćemo srce na parketu

Neven Hrupec, uoči početka rukometnog juniorskog SP-a za HR: Ostavit ćemo srce na parketu

- Sada smo domaćini i nadam se i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat. Bit će vjerojatno i poneko iznenađenje, i mi se nadamo da možemo biti u tom krugu, rekao je Hrupec

Neven Hrupec

Hrvatska će od 28. lipnja do 13. srpnja biti domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice. Izabranice Nevena Hrupeca turnir će otvoriti u subotu utakmicom protiv Urugvaja (20.45 sati), nakon čega ih očekuju ogledi protiv Kazahstana, Južne Koreje, Norveške i Češke.

Sastav Hrvatske
Ivana Kapitanović, Ivana Dragišić, Gabrijela Bešen, Dejana Milosavljević, Valentina Blažević, Željana Stojak, Paula Posavec,  Elena Halili, Ana Marija Maljak, Ines Domjan, Larisa Kalaus, Ivana Dežić, Ana Debelić, Katarina Pavlović, Josipa Mamić, Ella Bukvić i Ćamila Mićijević.

– Prije svega moram reći da smo odradili jako dobre pripreme. Okupili smo se sada u Dugom Selu i odradili generalnu probu protiv  Argentine. Sigurno je da smo u utakmicama protiv Urugvaja, Češke i Kazahstana favoriti, dok ćemo protiv Norveške i Južne Koreje pokušati nešto napraviti i ostvariti što bolju poziciju u skupini, rekao je Neven Hrupec, izbornik juniorske ženske rukometne reprezentacije.

Na turniru će nastupiti 16 reprezentacija podijeljene u četiri skupine. Plasman u drugi krug izborit će prve četiri  reprezentacije iz svake skupine.

– Cilj je dakle osigurati jedno od četiri mjesta koja vode u drugi krug. Naravno, što bolji plasman ostvarimo u skupini nominalno ćemo imati lakšeg protivnika u osmini finala. Želja je da tu utakmicu dočekamo spremni, bez ozljeda i pokušamo napraviti bolji rezultat, kaže hrvatski izbornik.

Hrvatska je na posljednjem Svjetskom prvenstvu prije dvije godine osvojila deseto mjesto.

– Nakon zadnjeg Europskog prvenstvo došlo je do određenih promjena, imamo pomlađenu ekipu. Sada smo domaćini i nadam se i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat.  Idemo iz utakmice u utakmicu i ne opterećujemo se rezultatom. Što se tiče  favorita, tu su Mađarska, Norveška, Danska, pritajeni favoriti su Francuska, Nizozemka… Bit će vjerojatno i poneko iznenađenje, i mi se nadamo da možemo biti u tom krugu, rekao je Hrupec.

– Domaći teren bit će velika pomoć i pozivamo publiku da dođu navijati. Ono što obećajemo nije floskula iako će možda tako  zvučati, ali sigurno je da ćemo ostaviti srce na terenu i podrška publike bi nam puno značila, zaključio je Neven Hrupec.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.