Ngannou napokon progovorio o porazu od Miočića

Ngannou napokon progovorio o porazu od Miočića

Stipe Miočić je jedini u povijesti UFC borac koji je teškaški naslov obranio tri puta.

Francuski MMA borac Francis Ngannou poražen je jednoglasnom odlukom sudaca u siječnju od našeg borca Stipe Miočića u borbi za teškaški UFC naslov, a otada je bio nedostupan za medije. Povratkom u trenažni proces odlučio je prekinuti svoju šutnju i progovoriti o svome drugom porazu u karijeri.

“Već sam nakon polovice prve runde osjetio da nešto nije u redu. Nije to bilo nešto na što sam navikao. Osjetio sam takav umor na sparinzima jer se na njima guraš do krajnjih granica. Svaku rundu spariraš sa svježim likom, a odradiš veliki broj rundi, ali nisam osjetio takav umor nakon prve ili druge runde. Znao sam i u borbama doći do druge runde, ali nikad nisam bio umoran kao ovdje u prvoj” – rekao je o svojoj lošoj pripremi za meč Francis.

“Pogledao sam snimku borbe, ali ne cijelu. Pogledao sam samo prve dvije runde i to me jako rastužilo. Stipe je čvršći nego što sam mislio. Ali nisam toliko iznenađen jer ga nisam toliko jako uzdrmao. On je bio jako pametan, dobro se kretao i izbjegavao moje udarce, no nisam osjetio da sam ga pošteno pogodio. Bio je čvršći no što sam očekivao jer nisam očekivao da će i dalje nastaviti u tom ritmu nakon onog udarca. Zeznio sam taktiku, trebao sam ići sporije u prvoj rundi. Prije početka druge iz kuta su mi govorili da ne trebam žuriti jer je ovo borba na pet rundi, ali ja sam krenuo ludo” – osvrnuo se Ngannou o lošoj taktici za meč sa Stipom.

Ngannou je bio jako bahat i umišljen prije meča sa Stipom, a onda je dobio porciju i “pokrio se ušima”. Sličnim stilom krenuo je u pripremu za napad na Stipin UFC naslov i novi izazivač Daniel Cornier.

“Uzbuđen sam što ću se imati prilike testirati protiv ovog tipa. Mislim da je nevjerojatan šampion, ali kao što sam i sam njemu rekao, sve što je dobro dođe svom kraju. Stipe, nisam htio biti taj koji to mora napraviti. Ali da, prijatelju, nemam izbora, moram to napraviti. Ja sam taj koji želi biti dvostruki prvak. Koliko god se to činilo teškim, rekao sam to već mnogo puta, treniram s najboljim borcima svaki dan već 10 godina. Ako se mogu boriti protiv Caina Velasqueza, mogu pobijediti i Stipu Miočića. Vjerujte mi, uspjet ću u tome! Ne mogu dočekati. – rekao je Stipin novi izazivač Cornier u najavi meča.

Ngannou se osvrnuo i na taj meč, međutim nije se potrudio dati glatku prognozu kao kad se sam borio.

“Zaista ne znam tko će pobijediti u borbi između Stipe i Cormiera. Ne mogu to prognozirati, obojica imaju isti stil.” – rezervirano je komentirao Ngannou.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.