Nicholas Vrdoljak izborio Svjetsko prvenstvo

Nicholas Vrdoljak izborio Svjetsko prvenstvo

Nakon sedam godina Hrvatska će ponovo imati muškog predstavnika na Svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju...

Nicholas Vrdoljak (20) jučer je na Ice Star natjecanju u Minsku otklizao osobni rekord osvojivši 63,56 bodova i nakon kratkog programa nalazi se na visokom 4. mjestu.

Vrdoljak je još u rujnu na ISU Challenge seriji u Montrealu otklizao normu za slobodni program, a sada je u Minsku isto uspio i u kratkom, osiguravši time mjesto na Svjetskom prvenstvu u ožujku u Helsinkiju.

Ovaj veliki uspjeh za hrvatsko klizanje danas će vrlo vjerojatno na natjecanju u Varšavi (Challenge serija) ponoviti i naš novi sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru. Oni su u petak osigurali siječanjsko Europsko prvenstvo, ali i Helsinki u kratkom programu, a danas ih tako čeka lov i na slobodni program. Trenutačno su na 5. mjestu sa 46,50 bodova, a manje od tri boda dijele ih od postolja.

Ovo su sjajne vijesti budući da je pred vratima 49. izdanje najstarijeg svjetskog klizačkog natjecanja, Zlatne piruete Zagreba koja će se u Ledenoj dvorani Doma sportova održati od 8. do 10. prosinca, a uz niz najvećih svjetskih imena i Hrvatska će imati vrlo jake predstavnike.

Nicholas Vrdoljak foto: HKS

Nicholas Vrdoljak foto: HKS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.