Niguez: “Mandžo je dobar k’o kruh, samo izgleda da je uvijek ljutit”

Niguez: “Mandžo je dobar k’o kruh, samo izgleda da je uvijek ljutit”

"Mandžukić je sjajan dečko. Na terenu ostavlja srce i dušu, strašan borac. Volio bih da ostane u Atleticu."

Mario Mandžukić/Foto: clubatleticodemadrid.com

Talentirani mladi veznjak Atletica iz Madrida, Saul Niguez (20) ove je sezone za Madriđane odigrao 24 utakmice, zabio četiri gola, a u LP je sakupio pet nastupa.

U sljedećim sezonama svakako će još više eksplodirati pa je razumljivo da Diego Simeone traži napredak, a i u planovima je španjolskog izbornika del Bosquea koji ga je pozvao na dvije predstojeće utakmice protiv Kostarike i Bjelorusije.

Poziv ga je iznenadio: “Nisam niti znao da sam dobio poziv, iskreno, nisam to očekivao. Ne mogu vam opisati koliko sam sretan kad su mi rekli. To je nešto najbolje što mi se moglo dogoditi…” 

Ove sezona imao je dosta problema s teškom ozljedom bubrega koja ga je izbacila iz pogona dobar dio sezone, ali u klubu vjeruju u njegov talent pa su mu produžili ugovor do ljeta 2020. godine.

Ostajem na Vicente Calderonu, to je ono što sam želio. Moja budućnost vezana je uz Atletico.”

Također, ima odlično mišljenje o hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću: “Mandžukić je sjajan dečko. Na terenu ostavlja srce i dušu, strašan borac. Volio bih da ostane u Atleticu. 

On je dobar ‘ko kruh, iako svi misle drugačije. Možda zato jer kad priča izgleda kao da se ljuti. A onda počne razgovarati s Janom Oblakom na jeziku koji ja ne razumijem, ali razumijem da se šale jer se obojica smiju. No Mandžo i dalje izgleda kao da je ljutit na cijeli svijet. Jednostavno je takav.”

Vrlo opširan je bio o netom završenoj sezoni u Atleticu: “Ono što je Atletico učinio posljednjih nekoliko sezona je nevjerojatno. Donedavno je još bio u drugoj ligi, a sad je klub saniran, postavljen na zdrave temelje te iz godine u godinu raste. U Europi nas se plaše jer znaju da ćemo ‘poginuti’ na terenu. Postali smo sinonim za borbenost i požrtvovnost, imamo i rezultate. Netko će reći da je ova sezona korak unazad, no ne možeš uvijek biti na vrhu, konkurencija je strašna… Mislim da smo odigrali sezonu ‘za 5’. Osobno želim još više, nadam se da ću sljedeće sezone biti još bolji.” 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.