Nikica Vukelj novi izbornik ženske stolnoteniske reprezentacije

Nikica Vukelj novi izbornik ženske stolnoteniske reprezentacije

Nikica Vukelja je naslijedio Nevena Cegnara...

Izvršni odbor Hrvatskog stolnoteniskog saveza jednoglasno je izabrao Nikicu Vukelju izbornikom ženske stolnoteniske reprezentacije. Tako će dugoreški trener naslijediti Nevena Cegnara. Za izborničku funkciju prijavilo se pet kandidata.

Vukelja je od 1989. godine sve do danas bio u Aquaestilu na pozicijama trenera ili sportskog direktora. Dugorešanke su pod njegovim vodstvom osvojile četiri naslova prvaka Hrvatske, jedom su bile polufinalistice Kupa europskih prvaka, a dva su puta igrale polufinale Kupa Nancy Evans. Od 1993. do 1997. godine bio je izbornik hrvatske ženske kadetske reprezentacije, a od 1993. do 2008. godine vodio je i hrvatske juniorke.

Od 2008. do 2010. godine bio je trener engleske kadetske reprezentacije i pomoćnik izbornika ženske seniorske reprezentacije Velike Britanije. Od 2010. do 2012. godine bio je izbornik muške seniorke reprezentacije Nizozemske, a potom je godinu dana istu funkciju imao u Belgiji. Osvojio je 24 medalje na kadetskim i juniorskim prvenstvima Europe, a posebno se ističu momčadska zlata s kadetkinjama 1997. i s juniorkama dvije godine kasnije.

Izvršni odbor je donio još neke odluke. Od iduće sezone će se tako igrati i Kup. Potvrđena je odluka Hrvatskog olimpijskog odbora i riječki Srdoči će iduće sezone biti član Superlige, a Kvarner očekuje natjecanje u Prvoj ligi. Ante Bućo je dobitnik priznanja za višegodišnji rad, a Luka Vrančić je dobitnik nagrade za doprinos razvoju stolnog tenisa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.