Niko Kovač: Ako je to penal onda ne trebamo igrati nogomet, nego košarku. Ovo je otimačina

Niko Kovač: Ako je to penal onda ne trebamo igrati nogomet, nego košarku. Ovo je otimačina

On je sudio jednu utakmicu za nas, drugu za Brazil. Kriterij nije bio isti. Ako će se ovako suditi onda je najbolje da odmah odustanemo, ovo je sramota, rekao je Kovač

Getty Images

Niko Kovač nakon utakmice nije štedio riječi na račun suca. Hrvatski izbornik jasno je rekao što misli o odlukama Japanca Yuichija Nishimure.

– Vidio sam na snimci situaciju za penal, ako je to jedanesterac onda ne trebamo igrati nogomet, nego košarku. Ovo je otimačina. Dečki se trude i rade kroz pripreme i onda dođe jedan ovakav sudac koji nije na ovom nivou. Mi pričamo o respektu, ovdje nije bilo respekta prema nama. Nikada ne govorim o sucima, ali preuzimam na sebe krivicu da nisam ranije rekao da ću paziti na suca i njegov kriterij, rekao je Niko Kovač.

– Ne bih rekao da je na ove odluke utjecao Scolari. On je sudio jednu utakmicu za nas, drugu za Brazil. Kriterij nije bio isti. Ako će se ovako suditi onda je najboljemo da odmah odustanemo, ovo je sramota. Evo i Olić je govorio za kontakt u kaznenom prostoru i činjenici da nije bio prekršaj na vrataru, rekao je Kovač.

– Dobro smo krenuli, poveli smo, ali nismo izdržali do poluvremena. Ovako se brane boje Hrvatske, dečki su dali sve od sebe. Biti njihov izbornik je velika čast, rekao je Kovač.

– Znali smo da će Brazil držati inicijativu i tražiti priliku na bokovima. Nekoliko puta smo im nepotrebno darovali loptu i sami sebi stvorili probleme. Stvorili smo nekoliko prilika što nije lako.  Moramo dignuti glavu, s ovakvim nogometom imamo priliku za drugi krug. Igrači su sada malo “pali”, ali kada dođemo u hotel bit će bolje raspoloženje, Moram čestitati svim igračima koji su dali zadnje atome snage, hvala svima koji su nas bodrili, rekao je Niko Kovač.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.