Niko Kovač: Argentina je izazov, a Italija prioritet u ovom trenutku

Niko Kovač: Argentina je izazov, a Italija prioritet u ovom trenutku

- Argentina je izazov za ove igrače koji će putovati, njima je to izlog. Vidjet će se tko se može suprotstaviti Argentini, tko može doći još bliže reprezentaciji, kaže hrvatski izbornik

Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Niko Kovač priprema prijateljski susret s Argentincima i kvalifikacijski susret s Talijanima, a oba su protivnika itekako respektabilni. Argentina je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu stigla do finala, gdje je tijesno poražena od Njemačke, dok Italija, kao i Hrvatska, niže pobjede na putu prema europskoj smotri.

Na popisu se našlo čak sedam igrača Rijeke.
– Rijeka još od prošle godine i dolaska Matjaža Keka igra jako dobro, na dobrom su putu i u Europskoj ligi. Vidi se da se ti igrači mogu nositi s najvećima u Europi, obrazložio je šef stručnog stožera.

– Reprezentacije se moraju financirati i kroz prijateljske utakmice i jedina nam je mogućnost bila odigrati jedan susret prije dvoboja s Italijom. Četvrtak nam je bio prekasno te smo dogovorili srijedu. Prvo smo trebali igrati protiv SAD-a, no nešto se ‘okrenulo’, vjerojatno je ponuda bila bolja, i dvoboj s Argentincima shvaćamo vrlo ozbiljno. Doći će s najjačom postavom, ali ne bojimo se ničega, pa ni rezultatskog debakla, objasnio je izbornik Niko Kovač.

– Argentina je izazov za ove igrače koji će putovati, njima je to izlog. Vidjet će se tko se može suprotstaviti Argentini, tko može doći još bliže reprezentaciji. Ako Argentina nije motiv svakom igraču, onda je pogriješio u svom zanimanju. Siguran sam da možemo izvući dobar rezultat, sve su to reprezentativci i većina je već bila s nama. Ne bih je nazvao rezervnom momčadi, dodao je Kovač.

Okupljanje igrača za Argentinu i put prema Londonu na rasporedu su u ponedjeljak, dok će se preostalih 13 okupiti u utorak i radit će pod vodstvom Roberta Kovača. U četvrtak slijedi povratak u Zagreb iz Londona i svi će biti okupljeni na treningu. 10 do 12 igrača iz Londona priključit će se pripremama za Italiju, a njihova imena bit će poznata po povratku u Hrvatsku.

– Propustit ću zapravo samo jedan pravi trening, ali plan je već posložen i neće biti nikakvih problema. Prvenstva su naporna, teško je igrati i putovati svaki treći dan, a nama je prioritet Italija. Želimo doći na utakmicu maksimalno spremni, rekao je hrvatski izbornik.

Gostovanje u Italiji bit će težak zadatak, no Hrvatska ima svoje adute.

– Talijani možda nisu zadovoljni načinom na koji su došli do svojih devet bodova, ali u Milanu će se pokazati u drugačijem svjetlu, pred punim tribinama. Međutim, mi ćemo poduzeti sve da možemo odgovoriti na sve što nas čeka. Conte je uveo mnogo svojih ideja u reprezentaciju, vide se kvalitetni automatizmi. Ipak, želimo dodati još poneki bod na svoj konto, a ne možemo biti naivni i najavljivati da ćemo kao od šale odraditi gostovanja u Bugarskoj ili Italiji. Bit će teško, što se vidi i po svim dosadašnjim rezultatima u kvalifikacijama, ali optimisti smo. Atmosfera je dobra i nadam se da ćemo je prenijeti i na San Siro, kaže Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.