Niko Kovač: Čestitam Meksiku, pokazao je da je bolja momčad, premalo smo dali u napadu

Niko Kovač: Čestitam Meksiku, pokazao je da je bolja momčad, premalo smo dali u napadu

- Imali smo imperativ pobjede, morali smo ganjati rezultat. Nismo bili pravi u drugom poluvremenu, morao sam nešto prmijeniti, ali nismo uspjeli. Protivnik je bio bolji, kaže Kovač

Niko Kovač/Getty Images

Niko Kovač nakon utakmice ponudio je razloge uvjerljivog poraza.

– Čestitam Meksiku jer su kroz 90 minuta poakzali da su bolja momčad. Zabili su dva gola iz prekida, naprvaili su ono što smo mi htijeli. Kada je utakmica na vagi odlučju sitnice, danas su to bila dva prekida, rekao je Niko Kovač, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Kovač je zatim objasnio svoju odluku da postavi  Danijela Pranjića u veznom redu.

– Imali smo problema na lijevoj strani u prvim utakmicama, htio sam osloboditi Ivicu Olića od defanzivnih zadataka da ga  više dobijemo u napadu. Na kraju nismo bili previše probojni. Zato smo zamijenili Vrsaljka i Kovačića, i gurnuli Pranjića na lijevi bok, ali to nije na kraju nije donijelo ništa dobro. Dvije minute kasnije dobili smo gol. Vidjelo se koliko nas je Meksiko respektira. U prvom dijelu smo bili kvalitetni, Meksiko nije napravio ništa osim jednog udaraca kojega je zaustavila greda. Prema naprijed smo premali dali, ustvrdio je Kovač koji je zatim pojasnio svoju odluku da igra bez klasičnog zadnjeg veznog i omogući Rakitiću da bude bliže kaznenom prostiru

– To je tako u nogometu kada sve ide dobro, onda je sve u redu. Poštujem tuđa mišljenja, ali ja sam izbornik i ja odlučujem. Do sad je to bilo dobro, sada smo izgubili. Rezultat je za jedan gol previše, nismo bili toliko lošiji. Bili smo sretni što smo se kvalificirali, mislim da smo razveselili navijače u prve dvije utakmice, rekao je Kovač.

– Imali smo imperativ pobjede, morali smo ganjati rezultat. Nismo bili pravi u drugom poluvremenu, morao sam nešto prmijeniti, ali nismo uspjeli. Protivnik je bio bolji. Mi smo dali maksimum, više nije bilo moguće. Hvla svima koji su došli u daleki Brazil i koji su u Hrvatskoj i diljem svijeta navijali za nas, zaključio je Niko Kovač.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.