Niko Kovač: “Dobili smo ono što smo tražili”

Niko Kovač: “Dobili smo ono što smo tražili”

Izbornik je bio zadovoljan predstavom reprezentacije protiv Gibraltara.

Niko Kovač/www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska je u Varaždinu pobijedila reprezentaciju Gibraltara pogocima Anasa Sharbinija, Matea Kovačića, Marija Mandžukića i Andreja Kramarića te tako na najbolji mogući način najavila susret s Italijom na Poljudu.

Izbornik Kovač bio je zadovoljan rezultatom te igrom većine reprezentativaca uz što je apostrofirao kako je igračima bila nužna jedna natjecateljska utakmica kako bi ostali u formi pred važan ispit protiv Azzura. Kovač je pohvalio i Marija Mandžukića koji je postigao pogodak iz jedanaesterca koji u zadnje vrijeme nije bio u vrhunskoj formi.

“Imao je par prilika i radio je za cijelu momčad. Nadam se da će mu gol iz jedanaesterca donijeti samopouzdanje koje mu je potrebno protiv Italije.”

Izvukao je izbornik i neke pozitivne stvari iz ovog dvoboja, iako naglašava kako su igrači pali u drugom dijelu.

“Dobili smo ono što smo tražili od dvoboja. U drugom poluvremenu smo pali, ali i tu se vidljivo nekoliko pozitivnih stvari za utakmicu protiv Italije kao što su nekolicina igrača koji dosada nisu imali veću minutažu.”

Momčad će već sutra odraditi svoj prvi trening na Poljudu bogatija za aktualnog europskog klupskog prvaka Ivana Rakitića kojega je izbornik također nahvalio istaknuvši kako brojnim igračima Juventusa subotnji dvoboj neće predstavljati problem za odigravanje susreta protiv Hrvatske 12. lipnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.