Niko Kovač: Hrvatska, Meksiko i Kamerun borit će se za drugo mjesto u skupini

Niko Kovač: Hrvatska, Meksiko i Kamerun borit će se za drugo mjesto u skupini

- Brazil nije samo favorit naše skupine već i cijelog prvenstva, rekao je hrvatski izbornik

Niko Kovač/Getty Images

Hrvatska nogometna delegacija predvođena izbornikom Nikom Kovačom trenutno boravi u Brazilu. Nakon obilaska kampa Tivoli, osmeročlana delegacija HNS-a u utorak i srijedu boravi u Florianopolisu gdje se održava FIFA-in “workshop” na kojem sudjeluju predstavnici 32 saveza čije su reprezentacije izborile sudjelovanje na SP-u.

Tijekom prvog dana seminara, 24 prisutna izbornika odradili su i druženje s predstavnicima medija, a hrvatski izbornik Niko Kovač bio je vrlo tražen sugovornik s obzirom da Hrvatska Svjetsko prvenstvo otvara protiv Brazila.

– Rekli smo odmah nakon ždrijeba kako je otvaranje Svjetskog prvenstva privilegija i čast svakoj reprezentaciji. Ponosni smo što ćemo sudjelovati u toj utakmici, čeka nas sjajna atmosfera i pružit ćemo maksimum kako bismo Hrvatsku u najboljem svjetlu prezentirali pred cijelim svijetom, rekao je Niko Kovač.

Nakon brojnih analiza protivnika u skupini A, Kovač je vrlo jasan u razmišljanjima o odnosu snaga:

– Brazil nije samo favorit naše skupine već i cijelog prvenstva, a Hrvatska, Meksiko i Kamerun borit će se za drugo mjesto koje vodi dalje. Radi se o snažnim reprezentacijama koje imaju svojih vrlina i mana, detaljno smo ih analizirali i dobro ćemo se pripremiti, rekao je Kovač.

Izbornik je biranim riječima govorio o kampu Tivoli.

– Na otvaranju Brazil će imati veliku podršku, ne samo na stadionu već i 200 milijuna ljudi pred malim ekranima. No, to je ujedno i pritisak domaćinima što može biti naša prednost. Meksikanci će također imati snažnu podršku u Recifeu, ali ne sumnjam da ćemo biti spremni i za to, kao i na zahtjevne klimatske uvjete.

FIFA-ina radionica obuhvaća različite teme boravka reprezentacija na Svjetskom prvenstvu – marketing, smještaj, transport i logistiku, ulaznice i hospitality, sigurnost te komunikaciju i medije.

Hrvatski nogometni savez uz izbornika Kovača predstavljaju izvršni predsjednik Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, asistentica reprezentacije Iva Olivari, voditeljica marketinga Martina Mačković, liječnik dr. Zoran Bahtijarević, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.