Niko Kovač: Idemo putem kojim moramo ići, držimo se modernog svijeta

Niko Kovač: Idemo putem kojim moramo ići, držimo se modernog svijeta

- Sada smo sve posložili onako kako mislimo da bi bilo dobro, maksimalno profesionalno, kaže izbornik Hrvatske

Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

U četvrtak je održana konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije, na kojoj je govorio izbornik Niko Kovač. Nakon posjeta poplavljenim područjima u Slavoniji te održanog prvog treninga reprezentacije u srijedu, hrvatski izbornik Niko Kovač obratio se predstavnicima medija na početku priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

– Nažalost, situacija sa Strinićem nije dobra, rekao je izbornik odmah u uvodu.

Strinić ima problema s rupturom mišića već tri tjedna.

– I odlučili smo da neće moći s nama na pripreme u Austriju niti na Svjetsko prvenstvo. Bio bi još najmanje deset dana izvan pogona, bez priprema i bez treninga. Žao mi je Strinića, to je igrač koji je dugo u reprezentaciji, ali moramo biti korektni i prema njemu i prema drugima te pronaći neko drugo rješenje.

– Na njegovoj poziciji možda i nemamo veliki izbor igrača, no ne znači da nemamo momke koji mogu tamo zaigrati. Vidjet ćemo u Bad Tatzmannsdorfu tko može uskočiti bude li trebalo, dodao je Kovač.

U četvrtak se pripremama pridružuje i treća skupina igrača, dok će Luka Modrić i Niko Kranjčar zbog klupskih obveza doći naknadno Hrvatska će u 17 sati trenirati na stadionu u Maksimiru,  a u petak  kreće put Bad Tatzmannsdorfa.

– Dani su nam ispunjeni od prvog do zadnjeg trenutka, pola smo godine planirali pripreme. Prije Islanda smo imali malo vremena i oslonili se na ono što je provjereno. Sada smo sve posložili onako kako mislimo da bi bilo dobro, maksimalno profesionalno. Idemo putem kojim moramo ići, držimo se modernog svijeta. Moramo pratiti sve, ne samo svoje igrače nego i protivnike”, govorio je hrvatski izbornik objašnjavajući dio korištenih metoda na pripremama, odnosno treninzima, odnosno regeneracije poslije velikih napora.

– Moramo ići u intenzivne treninge, paziti na umor, i bit će dosta individualnog rada. U Osijek ćemo možda ići malo načeti, ali cilj je biti maksimalno snažan u Brazilu. Pripazit ćemo na ozljede, radit ćemo na eksplozivnosti i na taktici. Držat ćemo se onoga što smo radili u zadnjim utakmicama, nešto ćemo i dodati, ali ne mogu otkrivati detalje, kaže Kovač.

Nekoliko je riječi posvetio i odlasku u Slavoniju.

– Otišli smo u Slavoniju jer smo smatrali da moramo dati moralnu i financijsku podršku ljudima koji su izgubili sve. Dati ćemo svoj doprinos da barem malo olakšamo njihovu situaciju. Koliko su oni uvijek bili srcem uz nas, tako smo i mi uz njih”, naglasio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.