Niko Kovač: Imam odličan odnos s Hitzfeldom, bili smo u kontaktu prije kvalifikacija s Islandom

Niko Kovač: Imam odličan odnos s Hitzfeldom, bili smo u kontaktu prije kvalifikacija s Islandom

- O Pletikosi sve znam. Znam da Subašić ima svoje kvalitete i dobit će priliku od prve minute, ustvrdio je Niko Kovač

Niko Kovač/Getty Images

Hrvatska reprezenzacija doputovala je u Švicarsku i u dobrom raspoloženju dočekuje ogled protiv domaćina u srijedu od 20.30 sati.

– Već sam izjavio da ćemo malo zarotirati momčad, s obzirom da primjerice Modrić, Mandžukić i Rakitić igraju svaki treći dan. Dat ćemo priliku nekim dečkima koji su možda manje igrali. Očekujem da nastavimo putem kojim smo krenuli u uzvratu protiv Islanda. Švicarska je jači protivnik od Islanda, ali i Švicarska se protiv Islanda namučila, tako da smatram da će ovo biti pravi ispit, da vidimo na kojoj smo razini, ustvrdio je Niko Kovač po dolasku u Švicarsku.

Jedna od najvećih snaga švicarske njihov je izbornik, iskusni njemački lisac Ottmar Hitzfeld, koji je hrvatskog izbornika vodio u Bayernu, a kasnije se nije ustručavao pomoći mu savjetima.

– Imali smo odličan odnos, čak i nakon mog odlaska iz Bayerna. Bio sam u kontaktu s njim i prije utakmice s Islandom, uhvatio je malo vremena da popriča s Robertom i sa mnom. Uvijek je bio komunikativan i dao nam je sve što je imao. Govorilo se da je bolje da kao novi izbornik poslušam starije pa sam to i napravio, ustvrdio je Kovač.

Izvjesno je da će na vrata reprezentacije od prve minute stati Danijel Subašić.

– O Pletikosi sve znam, s njime sam igrao. Znam da Subašić ima svoje kvalitete i dobit će priliku od prve minute, ustvrdio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.