Niko Kovač: Kvalitetni smo u prekidima i imamo dovoljno brzih igrača za meksičku obranu

Niko Kovač: Kvalitetni smo u prekidima i imamo dovoljno brzih igrača za meksičku obranu

- Znam što trebamo, ali imamo 90 minuta. Nećemo grlom u jagode, bit ćemo strpljivi, objašnjava izbornik

Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu odlazi u Recife, gdje će u nedjelju odraditi posljednji trening uoči dvoboja s Meksikom, koji je na rasporedu u ponedjeljak.

– Zadovoljan sam pripremama za Meksiko. Znamo sve o protivniku i sada se nadamo da će igrači odigrati jednako kvalitetno kao i u prve dvije utakmice. Moramo biti pravi u oba smjera, i s obzirom na vrline i mane protivnika, imam nekoliko kombinacija, izjavio je hrvatski izbornik Niko Kovač koji, prema običaju, nije želio izlaziti u javnost sa sastavom.

Meksiko u posljednji okršaj u Skupini A ulazi nakon pobjede protiv Kameruna i remija protiv Brazila.

– Meksiko je opasan zbog zajedništva, agresivnosti, i njihova je zvijezda momčad. Ljubav prema domovini, kao i mi, pokazuju iz dana u dan na treninzima i u utakmicama. Kada izgube loptu, žele je što prije ponovno u svom posjedu, Neće mijenjati stil preko noći, a ionako je veći pritisak na njima, prokomentirao je Kovač.

Hrvatska vjeruje u uspjeh, odnosno tri boda koji jamče prolazak u drugi krug natjecanja.

– Znam što trebamo, ali imamo 90 minuta. Od prve ćemo minute pokušati nametnuti svoj ritam jer bi nam rani pogodak olakšao situaciju, ali nećemo grlom u jagode, bit ćemo strpljivi. Mislim da smo kvalitetni u prekidima i imamo dovoljno brzih igrača za meksičku obranu, a koliko mi gledamo njih, toliko i oni gledaju nas, kaže izbornik.

Jedan od glavnih meksičkih aduta njihov je čuvar mreže Ochoa, koji je protiv Brazilaca pružio izvrsnu partiju.

– Vidjeli smo što je Ochoa sve obranio i svaka mu čast. No, mi imamo raspoložene napadače i nadam se da ga nećemo razbraniti, nego da ćemo zabijati. Zabili smo pet golova u dvije utakmice, imali još nekoliko prilika, što pokazuje da igramo atraktivno i opasno po protivnička vrata, rekao je Niko Kovač.

– Mislim da je Hrvatska pokazala jedno novo lice, da slijedimo smjer kojim su otišle druge reprezentacije. Vidi se pomak već u ovom kratkom razdoblju i sada moramo pokušavati dići svoj nogomet na još višu razinu, zaključio je hrvatski izbornik.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.