Niko Kovač: Močinić je odigrao odlično ove sezone u Rijeci, pratili smo ga mjesecima

Niko Kovač: Močinić je odigrao odlično ove sezone u Rijeci, pratili smo ga mjesecima

- Važno je da smo pobijedili, svaka pobjeda donosi samopouzdanje, objasnio je hrvatski izbornik

Niko Kovač i Robert Kovač//Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Niko Kovač objasnio je svoju odluku u konačnoj listi igrača za Svjetsko prvenstvu te prokomentirao prijateljsku pobjedu protiv Malija. Poslije prijateljskog sraza protiv Malija i pobjede 2:1, izbornik Niko Kovač objavio je konačan popis putnika za Brazil te obrazložio svoju odluku.

– Velika je čast i zadovoljstvo biti izbornik ove države, no ovo je trenutak koji nije bio najljepši, kada sam morao reći dečkima da neće putovati na SP. Mlađi su to primili drugačije od Badelja, no njegova je ozljeda mišića problem i zato smo odlučili umjesto njega voditi Močinića. U vezi imamo samo jednog pravog defenzivca, Vukojevića, a Močinić je odigrao ne vrlo dobro, nego odlično u svom klubu. Pratili smo ga mjesecima i bio je dobar na pripremama, pojasnio je hrvatski izbornik.

Kovač je protiv Malija isprobavao određene mogućnosti na lijevoj strani obrane:

– Vidjelo se da Vida može odigrati na lijevom beku, pogotovo u obrambenom dijelu, kao i Vrsaljko, pogotovo u napadačkom dijelu, tako da krećemo u Brazil s tim opcijama.

Prvi pogodak Perišića bio je primjer onoga što izbornik traži od svojih igrača:

– Tražili smo kompaktan blok već u prvom poluvremenu, i tražili smo okomitu loptu koja probija dvije ili tri linije. Vidjelo se kod prvog gola kako to treba izgledati, tome težimo, brzoj tranziciji nakon osvojene lopte. Vidjeli smo dobro izdanje hrvatske reprezentacije, no bilo je umora i iscrpljenosti.

– Važno je da smo pobijedili, svaka pobjeda donosi samopouzdanje. Mali je trebao simulirati Kamerun, čvrsti su i teško im je uzeti loptu. Na Svjetskom prvenstvu bit će još teže, naravno. Sve u svemu, stvarno sam zadovoljan, dodao je Niko Kovač.

Reprezentativci u nedjelju dobivaju slobodan dan, a u ponedjeljak će odraditi lagani trening. U utorak, 3. lipnja, Hrvatska putuje u Brazil.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.