Niko Kovač nakon Argentine: Skidam kapu igračima na zalaganju

Niko Kovač nakon Argentine: Skidam kapu igračima na zalaganju

- Prije svega volio bih čestitati igračima jer oni su ti koji su iznijeli na terenu sve ono što smo se dogovorili i to protiv kvalitetnog suparnika, rekao je Kovač

Niko Kovač/Getty Images

Niko Kovač imao je razloga za zadovoljstvo. Momčad sastavljena od igrača koji su okarakterizirani kao rezervni, pružila je odličan otpor svjetskom viceprvaku.

– Prije svega volio bih čestitati igračima jer oni su ti koji su iznijeli na terenu sve ono što smo se dogovorili i to protiv kvalitetnog suparnika. Svaka im čast, tako se brane naše boje. Ne moramo se bojati, imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu biti glavni igrači reprezentacije, ustvrdio je Niko Kovač.

– Priželjkivali smo da prvi zabijemo. Nije samo stvar u tome da smo poveli, već kako smo ga postigli. To je onaj pravi način iz kontre, mogli smo još jedno dvije, tri situacije bolje riješiti u prvom poluvremenu, dodao je hrvatski izbornik.

– Na koncu možemo biti zadovoljni unatoč porazu. Skidam igračima kapu na zalaganju. Rekao sam im da je Argentina favorit, ali i da im možemo parirati ako budemo igrali kao momčad, ako budemo se taktički ponašali kako treba i ako budemo fizički više radili od njih. To je tako kada igra slabiji protiv jačeg i to smo dokazali. Nismo mogli očekivati da će to ovako lijepo izgledati, nadam se da ćemo to ponoviti s boljim rezultatom u Milanu, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.