Niko Kovač nakon Cipra: Kramarić me podsjeća na Šukera, uvijek je opasan u kaznenom prostoru

Niko Kovač nakon Cipra: Kramarić me podsjeća na Šukera, uvijek je opasan u kaznenom prostoru

- Zadovoljan sam, imali smo pet debitanata i svi su posao odradili odlično. Uklopili su se i s ovom momčadi možemo ići u novi ciklus, kaže Niko Kovč

Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska je u Puli nadjačala Ciprane 2:0, uz jedan pogodak Mandžukića u prvom i jedan u drugom poluvremenu, te dobrom partijom najavila početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

– Vidjeli smo kvalitetnu Hrvatsku, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo bezbroj prilika, dvije pogođene prečke, i rezultat je mogao biti i uvjerljiviji. U drugom smo poluvremenu pali, malo se opustili i imali nekoliko nepotrebno izgubljenih lopti. Na tome moramo raditi, prokomentirao je izbornik Niko Kovač po završetku utakmice.

U hrvatskom je dresu prvu priliku dobila nekolicina igrača, a Kovač nije imao baš nikakvu zamjerku – naprotiv.

– Zadovoljan sam, imali smo pet debitanata i svi su posao odradili odlično. Uklopili su se i s ovom momčadi možemo ići u novi ciklus. Halilović je pokazao da je ekstra-igrač, ima potez, brzinu i šut. Svaka mu čast, samo neka tako nastavi i bit će veliki dobitak za Hrvatsku. Kramarić je pokazao da je pravi golgeter, podsjeća me malo i na Šukera, uvijek je opasan u kaznenom prostoru, kaže izbornik.

– Oni su svi zaslužili poziv, sami su se izborili za njega i imamo dobru kombinaciju mlađih i iskusnijih. Željni su napretka, druženje je ugodno, a ima još mladića koji su na putu prema reprezentaciji. Primljeni su kao da su već nekoliko godina s nama, a to se vidjelo na terenu. Nije bilo treme, svi su znali što i kako napraviti, nastavio je Kovač.

Pozicije zadnjih veznih preuzeli su ovoga puta Luka Modrić i Marcelo Brozović, a ispunjen je i cilj pripreme za nadolazeći dvoboj s Maltežanima.

– Modrić je više držao konce igre u svojim rukama, a Brozović ima dobre kapacitete za igru prema naprijed. Sada imamo širinu i ne bojim se idućih utakmica. Pokušali smo visoko stisnuti Cipar, da ne trčimo uzalud, a da budemo opasni po protivnički gol. Protiv Malte će biti slično, a sada smo pokazali kako ih se može razvući. Volio bih da više koristimo prilike, a ispunila mi se želja s ranim golom, izjavio je Kovač.

Hrvatska će postava u utorak na Maksimiru, objasnio je, ovisiti o zdravstvenom stanju Ivana Rakitića, Darija Srne i Marija Mandžukića, dok se Nikicom Jelavićem također ništa nije htjelo riskirati protiv Cipra.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.