Niko Kovač nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva: Moja savjest je čista

Niko Kovač nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva: Moja savjest je čista

Ne treba sada sve gledati negativno. Ionako smo dogovorili dugoročnu suradnju kada sam dolazio. Ni Rim se nije izgradio preko noći, kaže Kovač

Niko Kovač/Getty Images

Prije povrataka u Hrvatsku, Niko Kovač, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, u Brazilu je odradio posljednju konferenciju za novinare.  Hrvatski nogometaši trebali bi u Zagreb stići u srijedu oko 11.30 sati.

– Svi smo razočarani, jer nismo uspjeli ostvariti ono što smo sanjali i željeli, rekao je Niko Kovač nakon prospavane noći.

Utakmica protiv Meksika ostavila je gorak okus, sukus ocjena bio je da je upravo izbornik napravio glavne pogreške u pripremi utakmice.

– Meksiku su više odgovarali klimatski uvjeti, bili su bolji od nas. Igrali smo dobru utakmicu do zadnjih pola sata kada smo krenuli po gol. Nismo uspjeli, otvorila nam se rupa u obrani. Meksiko možda nema igrače u velikom klubu poput nas, ali su super ekipa, rekao je Kovač.

– Razmišljao sam što smo mogli promijeniti ili drugačije napraviti. Nije sve tako crno, napravili smo jedan iskorak. Bili smo praktički u depresiji nakon poraza od Škotske, a na SP-u smo odigrali dvije dobre utakmice, posljednje poluvrijeme nije bilo dobro. Moja savjest je čista, reći će Kovač.

– Bio sam u kontaktu i s predsjednikom. Ne treba sada sve gledati negativno. Ionako smo dogovorili dugoročnu suradnju kada sam dolazio. Ni Rim se nije izgradio preko noći. Za uspjeh treba vremena. Sada slijedi odmor, nemojte me tražiti, zaključio je Niko Kovač.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.