Niko Kovač nakon Kameruna: Nećemo previše slaviti, moramo se odmoriti, čeka nas naše finale

Niko Kovač nakon Kameruna: Nećemo previše slaviti, moramo se odmoriti, čeka nas naše finale

- Moram čestitati igračima, ovo što su odradili je nemoguće. Jedan Mario Mandžukić, koji je odlično pripremljen, rekao je da je bilo jako teško igrati, kaže hrvatski izbornik

Niko Kovač i Volker Finke/Getty Images

Niko Kovač nakon utakmice protiv Kameruna postao je izbornik s najvišom pobjedom na klupi Hrvatske na Svjetkom prvenstvu, dok je titulu najstarijeg strijelca prepustio Ivici Oliću.

– Moram čestitati igračima, ovo što su odradili je nemoguće. Jedan Mario Mandžukić, koji je odlično pripremljen, rekao je da je bilo jako teško igrati. Što reći, sretni smo, sada nas čeka naše finale protiv Meksika, rekao je Niko Kovač nakon velike pobjede protiv Kameruna.

– Prvih deset minuta nismo dobro ušli, Kamerun je držao loptu i stvorio nekoliko izglednih prilika. Kako je vrijeme odmicalo uspjeli smo se snaći. Olić je zabio gol i to nam je otvorilo igru. Ima tu dosta potencijala, dozvolili smo protivniku previše šansi. Nećemo previše slaviti, moramo se odmoriti, čeka nas ozbiljan protivnik. Meksiko je jak, ali i mi smo, rekao je Kovač objasnivši izmjene koje je napravio u odnosu na utakmicu protiv Brazila.

– Sammir je kroz cijele pripreme odlično radio. Trebala nam je pobjeda, tražili smo ofenzivniju varijantu. Pranjića smo uveli da dobijemo na boku prodornost, ali imali smo problema s lijevom sranom, zto smo zamijenili Perišića i Olića. Mogli smo dati još koji gol, ali moramo biti zadovoljni. Svatko tko je bio nazočan ovdje osjetio je kako je kad sjediš, kako je kad stojiš, a onda možete misliti kako je kada trčite, rekao je Kovač kratko najavivši ogled protiv Meksika.

– Meksiko ima veliko domoboljublje, kao i mi. Koliko su jaki prema naprijed, toliko su ranjivi prema nazad. Nadam se da će naši igrači koji znaju dati okomitu loptu doći u priliku da riješimo utakmice, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.