Niko Kovač: “Nismo zaslužili pobijediti Italiju u Japanu”

Niko Kovač: “Nismo zaslužili pobijediti Italiju u Japanu”

Niko Kovač prisjetio se utakmice Italije i Hrvatske na SP-u 2002. godine...

Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač prisustvovao je dodjeli nogometnog Oscara u zagrebačkom hotelu Westin, a tom se prigodom još jednom osvrnuo na predstojeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije 12. lipnja.

“Besmisleno je govoriti da je Italija slaba. Oni su uvijek – naglašavam uvijek – jaka reprezentacija pa je sigurno da nas i sada u Splitu čeka jako, jako težak posao. Dovoljno uostalom govori činjenica da velik dio njihovih najbitnijih igrača igra u Juventusu, a znamo gdje Juve igra u subotu. Imamo svojih problema, ali s tim se moramo nositi – očekujem da budemo pravi i odigramo utakmicu kakvu Hrvatska može i mora odigrati”, rekao je Kovač za Goal.

Zanimljiva su i izbornikova razmišljanja o utakmici koju su kockasti s Italijom igrali na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2002. godine.

“Naravno da se sjećam te utakmice. Bili smo u specifičnoj situaciji jer smo izgubili od Meksika, no zato smo protiv Talijana bili odlični. Nismo zaslužili pobjedu jer Talijanima nisu priznata dva regularna pogotka, iako to ne umanjuje činjenicu da smo odigrali odlično. Ipak, prošli smo kako smo prošli. Dosta sam uoči te utakmice razgovarao s Trapattonijem; Italija je tada bila velika sila, no nisu uspjeli osvojiti naslov svjetskog prvaka, već su na to morali čekati još četiri godine”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.