Niko Kovač: Svaku odluku u vođenju reprezentacije donosim isključivo ja

Niko Kovač: Svaku odluku u vođenju reprezentacije donosim isključivo ja

- Naravno da svatko tko nije igrao ima pravo biti razočaran, no to razočaranje ne treba biti razlog za depresiju već motiv za još veće dokazivanje, kaže Kovač

Niko Kovač/Getty Images

Izbornik Niko Kovač komentirao je odluku Eduarda o prestanku igranja za hrvatsku reprezentaciju:

– Svatko ima pravo izbora oko igranja u reprezentaciji, pa ćemo tako poštovati i Eduardovu odluku. Dijelio sam s njim svlačionicu kao igrač i imam visoko mišljenje o njegovim nogometnim kvalitetama. Iz respekta prema njemu kao igraču i čovjeku ne namjeravam ulaziti u nogometne detalje zbog čega nije igrao više na Svjetskom prvenstvu.”

Međutim, izbornik je vrlo jasan po pitanju tretmana u reprezentaciji za koji Eduardo tvrdi kako nije bio “pošten i pravedan”:

– Svaku odluku u pogledu vođenja hrvatske reprezentacije donosim isključivo ja. Kada je u pitanju odabir igrača, uvijek kažem da istina leži na terenu. Jedini utjecaj na mene imaju upravo reprezentativci, svojim nastupima, formom, zalaganjem i ponašanjem u reprezentaciji, na treninzima kao i u klubovima.

– Naravno da svatko tko nije igrao ima pravo biti razočaran, no to razočaranje ne treba biti razlog za depresiju već motiv za još veće dokazivanje, zaključio je izbornik Kovač uz poruku za nastavak karijere.

– Hvala Eduardu na velikom doprinosu hrvatskoj reprezentaciji te mu želim svu sreću ovoga svijeta u budućnosti, puno zdravlja, uspjeha i pogodaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.