Niko Kovač: Šokiran sam i razočaran odlukom FIFA-e

Niko Kovač: Šokiran sam i razočaran odlukom FIFA-e

Šimunića znam dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti, rekao je Niko Kovač

Niko Kovač/Getty Images

Deset utakmica kazne za Josipa Šimunića vijest je koja je odjeknula poput bombe u hrvatskom nogometu. Nogometaš Dinama propustit će nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i veći dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

– Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran kaznom FIFA-e za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Svoje viđenje kazne iznio je i Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

– Šokirani smo kaznom Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton, izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.