Niko Kovač uoči Azerbajdžana: Žao mi je Jelavića, ali moramo se posvetiti utakmici

Niko Kovač uoči Azerbajdžana: Žao mi je Jelavića, ali moramo se posvetiti utakmici

- Modrić i Brozović nisu potpuno spremni. Ako budu 100 spremni sigurno će igrati. Svi igrači su se potrošili u Bugarskoj, pa su moguće sitne promjene, objasnio je Kovač

Niko Kovač/Foto HNS/Drago Sopta

Hrvatski izbornik Niko Kovač u nedjelju je održao konferenciju za novinare uoči sljedećeg kvalifikacijskog ispita s Azerbajdžanom u ponedjeljak.

Okupljene novinare najviše je zanimala pozadina odlaska Nikice Jelavića iz redova reprezentacije. No, izbornik nije htio previše o tome.

– Jelavićev odlazak nas neće poremetiti. Stvarno nam je žao zbog njega, ali ne želim više pričati o tome jer moramo se posvetiti utakmici. Trebamo posvetiti dečkima koji su tu, oni koji su otišli su prošlost, objašnjava Kovač, koji se odmah okrenuo sljedećem protivniku.

– Vodi ih Berti Vogts, koji je veliki stručnjak, Azerbajdžan s njim napreduje. Riječ je o ozbiljnom protivniku. Nadam se brzom golu koji će nam skinuti pritisak i dati vjetar u leđa.

Važna tri bugarska boda uzela su danak u ozljedama. Vezni red dobro je natučen, ponajviše Luka Modrić i Marcelo Brozović,  koji su pružili veliko obol u bugarskom slavlju.

– Njih dvojica nisu potpuno spremni. Ako budu 100 spremni sigurno će igrati. Svi igrači su se potrošili u Bugarskoj, pa su moguće sitne promjene, zaključio je Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.