Niko Kovač uoči Brazila: Ne idemo u Sao Paulo dignuti bijelu zastavu

Niko Kovač uoči Brazila: Ne idemo u Sao Paulo dignuti bijelu zastavu

- Budimo realni, Brazil je domaćin, veliki favorit, a mi dolazimo odigrati najbolje što možemo. Vidi se da su igrači željni ove utakmice, na treningu se ide čvrsto i oštro, kaže Kovač

Niko Kovač/Foto HNS/Drago Sopta

Reprezentacija Hrvatske u četvrtak otvara Svjetsko prvenstvo protiv domaćina Brazila i bit će spremna za tako veliki izazov, potvrdio je Niko Kovač.

– Smatram da smo igračima dali sve što smo mogli po pitanju analiza. Napravili smo maksimum i sada je sve na njima. Na završnom ćemo se treningu koncentrirati na sebe, nećemo više mnogo o Brazilu, i nadam se da će igrači biti raspoloženi u prvoj utakmici, najavio je izbornik.

Zbog ozljede Danijela Pranjića, na lijevom će boku nastupiti Šime Vrsaljko.

– Mi imamo svoj stil. Pokušali smo nešto modificirati i dodati, s obzirom da pratimo današnji nogomet. Dečki igraju u vrhunskim klubovima i moći će sve to primijeniti na terenu. Budemo li funkcionirali u bloku, počevši od napadača, bit će to dobro. Držat ću se provjerenih sustava i nećemo parkirati autobus, no sigurno je da će nas Brazil stisnuti u određeno vrijeme. Međutim, mi imamo kvalitetne igrače i pokušat ćemo doći do posjeda lopte,  kaže Kovač.

Brazil je izgubio samo jednu u posljednjih 16 utakmica i ne prima previše golova.

– Dobri su prema naprijed, ali imaju pojedinih nedostataka prema natrag, makar su ozbiljni i teško ih je probiti. Tražit ćemo svoje prilike, sve smo posložili. Vidjeli smo brojne snimke i budemo li se držali dogovora, sigurno ćemo imati šansu za gol”, rekao je Kovač.

O pritisku na Brazilce često se govori, postoji li pritisak i na Hrvatsku?

– Budimo realni, Brazil je domaćin, veliki favorit, a mi dolazimo odigrati najbolje što možemo, ostaviti pravi dojam i srce na terenu. Vidi se da su igrači željni ove utakmice, na treningu se ide čvrsto i oštro, svi su profesionalci i žele igrati i nametnuti se. Optimisti smo, ne idemo u Sao Paulo dići bijelu zastavu”, zaključio je hrvatski izbornik.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.