Niko Kovač uoči Italije: Ako teren ostane u ovakvom stanju, utakmica će biti odgođena

Niko Kovač uoči Italije: Ako teren ostane u ovakvom stanju, utakmica će biti odgođena

- Na ovakvom terenu lopta ne odskače niti se kotrlja, ovo je kao vaterpolo. Obje momčadi teže igri i težak teren bit će im hendikep, no i jedni i drugi moramo se prilagoditi i igrati najbolje što možemo, izjavio je Kovač

Niko Kovač, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, ulogu favorita u nedjeljnoj utakmici pripisuje isključivo Italiji, bez obzira na izostanke.

Po dolasku u Milano, hrvatsku nogometnu reprezentaciju prati kiša koja joj je otežala i trening, a izbornik Kovač smatra da kvalifikacijski dvoboj Italije i Hrvatske neće biti odigran u nedjelju ako se vremenske prilike ne poprave.

– Ako teren ostane u ovakvom stanju, utakmica će biti odgođena. Na ovakvom terenu lopta ne odskače niti se kotrlja, ovo je kao vaterpolo. Obje momčadi teže igri i težak teren bit će im hendikep, no i jedni i drugi moramo se prilagoditi i igrati najbolje što možemo”, izjavio je.

S obzirom na izostanke u talijanskoj reprezentacije, prije svega onaj Pirla, može li Hrvatska preuzeti ulogu favorita na San Siru?

– Ne slažem se uopće da je Hrvatska favorit. Bez obzira na izostanke, Italija je sjajna momčad, a mi dolazimo ubrati ono što svaka momčad želi – bod ili bodove. Mislim da Italija ima mnoge talentirane igrače, a za Hrvatsku sam siguran da ima mnogo perspektivnih mladih, koji bi uskoro mogli biti i standardni u reprezentaciji. Nadam se lijepom navijanju i ne očekujem ništa što bi to poremetilo”, odgovorio je Niko Kovač.

S druge će mu strane stajati Antonio Conte, igračka i trenerska legenda Juventusa.

– Conte je i kao igrač mnogo toga osvojio, a potom je nizao trofeje i kao trener. Čestitam mu na tome, vidi se da je Italiji donio sustav kojega se držao u klubu. Vide se promjene i smatram da Italija ide vrlo dobrim putem. Kod kuće će biti itekako motivirana i otežati nam život. Moja i Conteova filozofija je otprilike ista, bez obzira na različite sustave – moramo se dobro braniti kako bismo zabili”, prokomentirao je.

Na zagrebačkim je pripremama odrađeno sve prema dogovoru, “za peticu”, a ukoliko svi budu zdravi, izbornik je već odlučio i o prvoj jedanaestorici. “Nemam dvojbi”, priznao je.

Sjeća li se Niko Kovač hrvatske pobjede nad Italijom na Svjetskom prvenstvu 2002. godine?

– Dosta se dobro sjećam jer je talijanski izbornik tada bio moj trener Trapattoni. Bio je ljut jer Italiji nisu bila priznata dva gola, ali Italija je na kraju prošla, a mi smo ispali, kaže Kovač.

Reprezentacija je usprkos lošim uvjetima odradila trening na San Siru, vježbajući okolo glavnog terena kako bi ga sačuvala za sutrašnji susret.

Fotogalerija www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.