Niko Kovač uoči Italije: Želim Hrvatsku koja će se znati braniti i koja će napasti kada treba

Niko Kovač uoči Italije: Želim Hrvatsku koja će se znati braniti i koja će napasti kada treba

- Italija je vrlo kvalitetna i ako joj netko od igrača ispadne, sigurno imaju dobre zamjene. Oni će sigurno igrati u najboljoj mogućoj postavi, kaže hrvatski izbornik

Niko Kovač/www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska ekspedicija iz Londona, poslije vrlo uspješno odrađenog posla protiv svjetskog viceprvaka, vratila se u četvrtak u Hrvatsku te započinje posljednju fazu priprema za gostovanje na San Siru.

– Zadovoljni smo pokazanim protiv Argentine. Rezultat, nažalost, nije kakav smo priželjkivali, no korektan je. Argentina je došla u najjačem sastavu, odigrala je kvalitetnu utakmicu, a mi smo imali svega pola treninga, da bismo naposljetku bili vrhunski. No, sada je ta utakmica prošlost, a mi se okrećemo budućnosti”, sažeo je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Najviše je pohvala zaslužila momčad, naglasio je:

– Nogomet je kolektivni sport i samo kolektiv može biti uspješan. Ne bih nikoga izdvajao, a činjenica da sam postavio takvu momčad dovoljno govori o tome koliko im vjerujem. Svi su opravdali moje povjerenje, od prvog do zadnjeg”.

Borba za bodove u nedjelju u Milanu bit će vrlo neizvjesna, s obzirom da će se sučeliti dvije vrlo kvalitetne momčadi.

– Italija je vrlo kvalitetna i ako joj netko od igrača ispadne, sigurno imaju dobre zamjene. Oni će sigurno igrati u najboljoj mogućoj postavi. Kao i u Bugarskoj, želim Hrvatsku koja će se znati braniti, koja će napasti kada treba, koja će biti čvrsta, agresivna, kompaktna i strpljiva. Italija je organizirana, ali na svakom teškom gostovanju želimo pozitivan rezultat. Samopouzdani smo”, najavio je izbornik.

– Znamo što nas čeka, ali i Italija zna da joj stiže jedna vrlo kvalitetna Hrvatska. Imamo svoju taktiku, ali moramo se malo prilagoditi i protivniku”, nastavio je Kovač.

I po završetku utakmice postavilo se pitanje o dogovaranju susreta u Londonu, no izbornik je usredotočen na Talijane.

– Savez traži slobodne termine kojih je sve manje i manje, prijateljskih će utakmica biti, a s kime – to stvarno ne znam. No, to ovisi i o klubovima, a nama je sada Italija prioritet i idemo se pripremiti na najbolji način”, rekao je.

Problema s ozljedama reprezentativaca nema, svi koji su ostali na pripremama u Zagrebu zdravi čekaju put prema Italiji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.