Niko Kovač uoči Malija: Utakmica je bitna da vidimo opcije na lijevom boku, Modrić je željan igre

Niko Kovač uoči Malija: Utakmica je bitna da vidimo opcije na lijevom boku, Modrić je željan igre

- Odluku ćemo donijeti danas ili sutra. Njegov mišić izgleda sve bolje i bolje, ali moramo još malo promisliti hoće li moći s nama na Svjetsko prvenstvo, kaže Kovač o ozljedi Badelja

Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Nakon odrađenog prvog dijela priprema u Bad Tatzmannsdorfu, Hrvatska je stigla u Osijek, gdje će u subotu u 16 sati ugostiti Mali. Izbornik Kovač još uvijek ima nekoliko briga oko ozljeda, ponajviše oko puknuća mišića Milana Badelja.

– Odluku ćemo donijeti danas ili sutra. Njegov mišić izgleda sve bolje i bolje, ali moramo još malo promisliti hoće li moći s nama na Svjetsko prvenstvo. Sama činjenica da igra u Bundesligi, u velikom klubu, pokazuje koliko je dobar. No, njegova je ozljeda malo teža jer je teško predvidjeti kada će se moći vratiti na teren. Brozović je također bio na pretragama u Zaboku – nije ništa ozbiljno. Dobio je jak udarac, ali zadovoljan je sa stanjem. Pranjić je bolje, ali smatram da  neće nastupiti protiv Malija.  Stigao je i Modrić, vidim da je željan i jedva je dočekao pridružiti se suigračima, ispričao je Kovač.

Što izbornik može saznati u nadolazećoj prijateljskoj utakmici?

– Nama je ova utakmica bitna, posebno zato što moramo vidjeti koje su nam opcije na lijevoj beku. Znam da su dečki umorni od treninga, ali nadam se da je umor nestao i da će sutra biti svježi. Pokušat ću malo odmoriti one koji su igrali za mladu reprezentaciju, oni sigurno neće biti u prvoj postavi. Iako Mandžukić neće igrati protiv Brazila, najvjerojatnije je da će protiv Malija biti u prvih 11, odgovorio je Kovač.

Hrvatska će i na Svjetskom prvenstvu igrati protiv afričkog suparnika, a Kovač se nada pravom pristupu svoje momčadi:

– Mali je sličan Kamerunu, makar možda nije jednako snažan. No, ozbiljna su reprezentacija, čak i bez nekih od najboljih igrača. Neki se drugi sigurno žele pokazati i vidjet ćemo koliko će nam Mali pomoći da se pripremimo za Kamerun. Volio bih vidjeti igru kao u uzvratu protiv Islanda i u drugom poluvremenu protiv Švicarske, te da budemo još agresivniji nakon izgubljene lopte. To je teško nakon priprema, no nadam se da će biti onako kako želimo.

Više treninga i manje prijateljskih utakmica prava je formula za pripreme uoči odlaska u Brazil.

– Zaključili smo da je bolje da više treniramo te odigramo samo dvije prijateljske utakmice, s obzirom da su nam igrači puno igrali u svojim klubovima. Ne znam je li ikada bila ovakva situacija u hrvatskoj reprezentaciji, neki su skupili i više od 50 utakmica u sezoni, naglasio je hrvatski izbornik.

– Vrhunski sportaši ne trebaju dodatnu motivaciju. Titule osvajaju oni koji se sami motiviraju, a ja se ne plašim nedostatka motiva. Imamo kvalitetne momke i vrhunske igrače, samo ih moramo ujediniti u cjelinu, dodao je Kovač.

S obzirom na očekivanja u Brazilu, 12. lipnja u Sao Paulu domaćinu neće biti nimalo lako, kaže Kovač:

– Pritisak na Brazilce bit će golem, mislim da ti igrači to još nisu osjetili, makar igraju u velikim klubovima. Oni jednostavno moraju postati svjetski prvaci, a mi dolazimo odigrati najbolje kako znamo i pokušat ćemo iznenaditi. Ne idemo se u Brazil predati.

Niko Kovač nekoliko je riječi posvetio i Osijeku:

– Uvijek nam je doček u Osijeku bio odličan. Voljeli bismo igrati svugdje po Hrvatskoj, no FIFA i UEFA imaju svoje kriterije po pitanju stadiona, koje nije jednostavno ispuniti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.