Niko Kovač uoči nastavka kvalifikacija: Nismo zaboravili na Niku Kranjčara

Niko Kovač uoči nastavka kvalifikacija: Nismo zaboravili na Niku Kranjčara

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Izbornik Niko Kovač najavio je nadolazeće utakmice nacionalne selekcije, na gostovanju u Bugarskoj 10. listopada te u Osijeku protiv Azerbajdžana tri dana kasnije. Zbog ozljede na okupljanje neće doći Šime Vrsaljko, a svi su ostali zdravi.

“Bugarska je krenula dobrim putem, stvara kvalitetnu i ozbiljnu momčad. Ludogorec im igra u Ligi prvaka, imaju dobrih pojedinaca u Rusiji i čeka nas težak protivnik u vrućoj atmosferi. Igraju i prema naprijed i prema natrag, a posebno su jaki po desnoj strani. Bit će to veliki izazov, no sve smo poduzeli u analizi i dečki znaju da je ovo ključna utakmica. Dobro je izvući pozitivan rezultat u gostima, a dobro bi bilo i radi nadogradnje protiv Azerbajdžana poslije. Ako naš pristup bude pravi, mislim da imamo dobre izglede”, sažeo je svoja razmišljanja o dvoboju u Sofiji, prvom gostujućem u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Hrvatski reprezentativci redovito donose vijesti o uspješnim nastupima za svoje klubove. Kako sve to prenijeti na reprezentativni uspjeh?

“Jedno je igrati u klubu, a drugo u reprezentaciji. Oni koji igraju dobro i zabijaju sigurno su puni samopouzdanja i pokušat će to prenijeti i na reprezentaciju, da se dobra atmosfera održi i u svlačionici i na terenu. Prihvaćam dobronamjerne, stručne kritike. Kritika je bilo i kada sam bio igrač, a sada ih je još i više kada donosim odluke. Protiv Malte nismo igrali dobro u prvom dijelu, ali u nastavku smo stvarali prigode, što nije lako ni protiv slabijih suparnika. Optimist sam”, odgovara Kovač.

Hrvatski je izbornik odgovarao i na pitanja o pojedinim igračima poput Nike Kranjčara, Ivice Vrdoljaka, Andreja Kramarića i Ivana Perišića.

“Niko Kranjčar bio je u problemima u Ukrajini, trenirao je i s drugom momčadi. Vratio se u QPR, gledamo sve utakmice i znamo u kojem je stanju. Nije još u stanju u kakvom je bio prije Svjetskog prvenstva i zato ga nismo zvali. Igrači moraju biti zdravi, spremni, pod maksimalnim opterećenjem i dobri. Pred njim je još nekoliko tjedana rada da do kraja napuni baterije, sigurno ga nismo zaboravili”, kaže.

“Krenuli smo u proces pomlađivanja, naš je cilj dati mladima priliku da mogu sazrijevati sa starijima. Oni koji su ovdje to su i zaslužili, donijeli su novi vjetar. Što se Vrdoljaka tiče, mi na toj poziciji imamo dovoljno kvalitetnih igrača. Razmišljam o tome, ali mislim da smo ovako jači. Kramarić se nameće i za prvu postavu, igra u vrhunskoj formi. Vidjet ćemo i na treningu koja je najbolja opcija. Želimo se držati svog stila, ali ne smijemo zanemariti protivnika”, nastavio je Niko Kovač.

Perišić je povratnik u reprezentativni tabor poslije operacije ramena.

“Drago mi je da se Perišić vratio prije nego smo očekivali. Smatram da je fizički spreman, no još ćemo popričati kako se osjeća i koordinirat ćemo i njega i druge kroz treninge kako bismo u petak bili maksimalno oštri”, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.