Niko Kovač uoči početka kvalifikacija za EP: Malta je uvijek nezgodna, to sam osjetio i na svojoj koži

Niko Kovač uoči početka kvalifikacija za EP: Malta je uvijek nezgodna, to sam osjetio i na svojoj koži

- Nijednu utakmicu ne smijemo shvatiti prelagano jer će nam se obiti o glavu, a to ne želim. Moramo biti pravi i tada će Hrvatska sigurno biti pobjednik, rekao je Niko Kovač

Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Još je samo jedan dan ostao do prvog hrvatskog nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. U utorak na Maksimir dolazi Malta, a “generalna proba” protiv Cipra uspješno je odrađena.

– Utakmica protiv Cipra potvrdila je mnogo toga što smo već imali u glavi, ali donijela je i nove ideje o kojima razmišljamo. Pokušat ćemo postaviti momčad koja će nastaviti s onime što smo pokazali u Puli, a to je pritisak na protivnika radi što ranijeg postizanja pogotka, najavio je Niko Kovač.

Svi su Kovačevi izabranici, unatoč manjim zdravstvenim problemima tijekom posljednjih dana, spremni za utakmicu, a u ponedjeljak navečer odradit će još jedan trening.

– Malta je uvijek nezgodna, za bilo kojeg protivnika, to sam osjetio i na svojoj koži. Vjerujemo u sebe, ali moramo na terenu pokazati da smo zaslužili ulogu favorita. Moramo usmjeriti utakmicu u željenom smjeru. Oduvijek poštujem svakog protivnika, pa ću tako sutra i Maltu, ali moramo zaigrati agresivno. Ukoliko bismo Malti dopustili igru, oni imaju dovoljno kvalitetne igrače da nas ugroze, upozorio je hrvatski izbornik.

– Nijednu utakmicu ne smijemo shvatiti prelagano jer će nam se obiti o glavu, a to ne želim. Moramo biti pravi i tada će Hrvatska sigurno biti pobjednik. Malta je slabija od nas, ali bez naše koncentracije oni mogu napraviti čudo. Gledali smo njihove utakmice, dobro se brane, što smo pokušali simulirati protiv Cipra, dodao je Kovač.

Stručni je stožer s igračima bio odradio još jedan sastanak na kojemu je tema bila nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, no to je sada prošlost, naglasio je Kovač te zaključio:

– Ono što je bilo, to više ne možemo promijeniti. Za nas su bitni danas i sutra, na to možemo utjecati. Svaka generacija nosi nešto svoje. Sada imamo dosta mladih, kvalitetnih igrača koji dobivaju priliku. Kad nam se vrate Perišić i Rebić, imat ćemo još veći fond igrača. Tko god bude igrao dobro, ima šansu dobiti poziv, a svi koji su ovdje zaslužili su ga, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.