Niko Kovač ‘visi’: Izvršni odbor odlučuje u srijedu!

Niko Kovač ‘visi’: Izvršni odbor odlučuje u srijedu!

Predsjednik HNS-a Davor Šuker prokomentirao je poziciju izbornika Nike Kovača poslije poraza od Norveške i remija s Azerbajdžanom...

Niko Kovač/Foto HNS/Drago Sopta

Bez obzira na činjenicu što hrvatski nogometaši igraju u najvećim svjetskim klubovima, reprezentacija sastavljena samo od najboljih u posljednje vrijeme izgleda kao prosječna selekcija bez pravog voljnog momenta, reda i discipline, a na dnevni je red poslije poraza od Norveške u Oslu najzad stiglo i neizbježno pitanje stanja ‘stolice’ izbornika Nike Kovača.

Čelnik hrvatskog nogometa Davor Šuker nije htio decidirano otkriti HNS-ov stav po tom pitanju, no određeni se preliminarni zaključci ipak mogu ‘detektirati’. “U svim nacionalnim timovima izbornik ovisi o rezultatu. Znamo što to donosi”, kazao je Šuker.

“Kad je odlazak, svi su veseli, a dok ne idemo na europska i svjetska prvenstva neki se potezi moraju povući. Trenutačno ne razmišljam o izborniku, bit ćemo pametniji u srijedu. Valja napraviti analizu i vidjeti što se sve dogodilo – gdje smo bili 1. travnja i 1. lipnja, a gdje smo sada. Cilj nam je plasman u Francusku jer Hrvatska mora biti tamo. Znamo da Norveška igra još s Italijom i Maltom, šansa dakle postoji”, optimističan je proslavljeni nogometaš.

Znakovito je, ipak, kako ovoga puta ni nogometni puk nije podijeljen. U brojnim anektama koje su poslije ‘sramote’ niknule kao gljive poslije kiše velika većina navijača traži hitnu Kovačevu smjenu. Izborniku koji je kockaste nakon debakla Igora Štimca preuzeo početkom 2013. godine i preko dokvalifikacija odveo do SP-a u Brazilu, tako se – primjetno je – fotelja počela najopasnije tresti…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.