Niko Kovač za portal HR: Veselim se okupljanju reprezentacije nakon tri mjeseca

Niko Kovač za portal HR: Veselim se okupljanju reprezentacije nakon tri mjeseca

- Ima tu puno posla u pripremi za Svjetsko prvenstvo, nije to samo posložiti ekipu. Sve ide svojim tijekom, definirali smo skoro sve, rekao je Niko Kovač

Niko Kovač/Getty Images

Niko Kovač posjetio je Kantridu u srijedu, hrvatski izbornik došao je pogledati utakmicu Rijeke i Dinama. I imao je što vidjeti, zanimljivu utakmicu, četiri gola, od čega dva Alena Halilovića, potencijala kojeg svi, ako ne sada, onda jednog dana vide u redovima reprezentacije. Nakon utakmice Kovač se spustio do svlačionice i srdačno se pozdravio s igračima, posebno Josipom Šimunićem.

– Vidio sam dva različita poluvremena. Rijeka je bila bolja u prvom poluvremenu, Dinamo u drugom dijelu. Na kraju je rezultat realan. Vidjeli smo tri odlična gola, Atmosfera, ambijent, navijači, utakmica je bila na visokoj razini. Sigurno je da to može i puno bolje, ali može biti i puno lošije. Mislim da svi mogu biti zadovoljni, vidjeli su utakmicu s četiri pogodaka to je ono što čini nogomet, rekao je Niko Kovač, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, za portal hrvatskareprezentacija. Kovač je u punim pripremama za Svjetsko prvenstvo.

– Ima tu puno posla u pripremi za Svjetsko prvenstvo, nije to samo posložiti ekipu. Ima puno organizacijskih stvari koje treba riješti. Tu su zato i FIFA-ini work shopovi. Sve ide svojim tijekom, definirali smo skoro sve, ostale su neke sitnice koje treba riješiti. Imamo za to dva mjeseca da sve posložimo do kraja, ustvrdio je Kovač priznavši da i sam puno uči u novoj ulozi.

– Puno toga je novoga, od odlaska na ždrijeb za Svjetsko odnosno Europsko prvenstvo, pa već spomenuti FIFA-ini workshopovi i mnoge druge stvari. Sve je to novo. I workshop se mora čuti i vidjeti, iako to za izbornike nije nužno i bitno, ali FIFA to traži, rekao je Kovač.

Hrvatska 5. ožujka igra prijateljsku utakmicu protiv Švicarske, prvi ogled nakon pobjede nad Islandom i plasmana na SP. I izbornik se zaželio utakmica.

– Nadam se da će igrači biti zdravi na okupljanju. Jedan dio će stići u nedjelju, drugi u ponedjeljak budući da neki igraju u subotu neki u nedjelju u svojim klubovima. Veselim se okupljanju nakon tri mjeseca, jako mi je drago da ćemo se opet vidjeti s dečkima, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.