Niko Kovač: To je naš mentalitet, čim je prijateljska utakmica svi misle da se mogu opustiti

Niko Kovač: To je naš mentalitet, čim je prijateljska utakmica svi misle da se mogu opustiti

- Prvim poluvremenom nisam zadovoljan, nedostajao nam je pristup, želja, strast i agresivnost, rekao je Kovač nakon Švicarske

Niko Kovač i Ottmar Hitzfeld/Getty Images

Niko Kovač protiv Švicarske je odradio treću utakmicu na klupi Hrvatske upisavši drugi remi. Drugo poluvrijeme dalo je razloga za optimizam.

– Prvim poluvremenom nisam zadovoljan, nedostajao nam je pristup, želja, strast i agresivnost. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje. Mislim da smo pokazali pravo lice, iako su i Švicarci bili odlični. Rezultat je realan. Vidi se da ako primimo dva gola da je teško pobijediti. Obrana nam nije funkcionirala kao što bi trebala i da nismo primili gol pobijedili bismo, ustvrdio je Niko Kovač nakon remija protiv Švicarske.

– U prvom poluvremenu smo igrali presporo. previše smo išli u širinu. Nismo igrali okomito da izigramo jednu ili dvije linije. Uvijek su nas stigli, jer kada igraš sporo, to je lako zatvoriti. Mate Maleš odigrao je odličnu utakmicu na jednom visokom nivou. Neki nisu bili na tom nivou. To je naš mentalitet, čim je prijateljska utakmica svi misle da se mogu opustiti, a to nije tako, objasnio je Niko Kovač.

– Vidjeli smo neke stvari, imamo još dvije prijateljske utakmice. Imali smo samo tri dana priprema, skoro uopće nismo trenirali, nisam bio sretan zbog toga. Uoči Svjetskog prvenstva imat ćemo vremena jer trebamo automatizaciju i sinkronizaciju. Nadam se da će igrači ostati zdravi jer mi nemamo fond igrača kao neke veće reprezentacije. Volio bi da budu spremni i motivirani, te da u klubu rade dodatno jer nečemo imati vremena za neke bazične pripreme. Oni se mogu spremiti da nama bude lakše, rekao je hrvatski izbornik koji je bio zadovoljan izvedbom Danijela Subašića na golu.

– Subašić je dobro odradio svoj dio, u oba slučaja kod golova nije mogao ništa. Bio je miran, nema nervoze kod njega i zadoovljan sam, poručio je Kovač ispričavši se domaćinu zbog baklji na stadionu.

– Moram se ispričati svima Švicarcima na ponašanju tzv. navijača. Takvi navijači nemaju što raditi na stadionu, malo ih je, ali opet rade lošu sliku o svima nama, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.