Niko Kranjčar raskinuo ugovor sa Rangersima

Niko Kranjčar raskinuo ugovor sa Rangersima

Veliki trag na Ibroxu ostavili su Dado Pršo i Nikica Jelavić.

Nakon što je u ljeto 2016. iz New York Cosmosa stigao na Ibrox, godinu u pol kasnije Niko Kranjčar neslavno je završio avanturu u škotskom velikanu.

“Dogovorili smo da je najbolje raskinuti suradnju. Bila mi je čast igrati na Ibroxu i biti dio ovog velikog kluba i njegovih sjajnih navijača.”- rekao je Niko Kranjčar.

“Igrati i učiti od igrača kojeg sam kao klinac gledao na televiziji… Niko je tehnički najbolji igrač s kojim sam ikad igrao, bilo je zadovoljstvo gledati te svaki dan na treninzima i učiti. Kakav igrač, kakav čovjek.” – napisao je na svome instagram profilu Nikin suigrač Josh Windass.

Niko je za Glasgow Rangerse odigrao 26 utakmica i postigao tri gola, a ozljeda koljena izbacila ga je sa terena na duže vrijeme. U karijeri je igrao za osam klubova uključujući i dva najveća hrvatska kluba Dinamo i Hajduk, a upravo je Hajduk posljednji naslov prvaka osvojio upravo zahvaljujući Niki Kranjčaru koji je bio najbolji igrač toga proljeća kada ga je Igor Štimac doveo u klub.

33-godišnji Kranjčar odigrao je 81 utakmicu i postigao 15 golova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a posljednju utakmicu igrao je daleke 2013. u porazu 2:0 od Škotske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.