Nikola Kalinić: “Hvala vam na medalji, ali ja nisam igrao SP”

Nikola Kalinić: “Hvala vam na medalji, ali ja nisam igrao SP”

I dok njegovi donedavni reprezentativni kolege idu od dočeka do dočeka, od fešte do fešte, Nikola Kalinić odavno je na odmoru od reprezentacije, a u izjavi za SN otkrio je i kako neće prihvatiti srebrnu medalju sa SP-a.

Foto: Lea Perhoč

“Odluka je da Nikola Kalinić dobije medalju, hoće li je uzeti ili ne, to je njegova stvar”, rekao je Zlatko Dalić na druženju nakon veličanstvenog uspjeha s reprezentacijom u Rusiji.

A odgovor hoće li je ili ne Kalinić preuzeti stigao je jako brzo.

“Hvala vam na medalji, ali ja nisam igrao u Rusiji.” rekao je za Sportske novosti Kalinić i tako izravno razriješio nedoumicu hoće li i on, kao 23. igrač Dalićeve Hrvatske sa SP-a, preuzeti osvojeno srebro.

Odgovor je, priznat ćemo, prilično očekivan, pošten i jedini logičan. Medalju, iako na nju ima pravo, neće preuzeti. Uostalom, kako i sam kaže, na SP-u nije odigrao niti minute, reprezentaciju je napustio već nakon prve utakmice s Nigerijom i produžio na odmor u Hrvatsku dok su njegove kolege jurile prema najvećem uspjehu hrvatskog sporta.

Odmah nakon izbacivanja Kalinića iz reprezentacije stručni komentator 24sata Igor Pamić čvrsto je stao na izbornikovu stranu i rekao kako je Dalić napravio jedinu stvar koju je mogao.

‘Ne trebamo strahovati da bi ova situacija mogla utjecati na stanje u našoj momčadi. Ovo će nas sad još više ojačati. Igrači će se skupiti nakon ovog izbornikova poteza. Jasno je dao do znanja tko je glavni’, rekao nam je tada Pamić i bio potpuno u pravu.

Nakon ekspresnog izletavanja sa SP-a Nikola se posvetio odmoru od za njega stresne sezone i potrazi za novim klubom. Posljednjih dana na treninzima je s Milanom gdje čeka rasplet transfera u Atletico Madrid.

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.