Nikola Kalinić ne očekuje reprezentativnu ‘pozivnicu’

Nikola Kalinić ne očekuje reprezentativnu ‘pozivnicu’

Unatoč dobrim igrama u dresu ukrajinskog Dnipra, Nikola Kalinić ne očekuje skorašnji poziv u reprezentaciju...

Nikola Kalinić/Getty Images

Nikola Kalinić ove je sezone i igrački i golgeterski ‘proradio’ u Dnipru, posljednja je dva puta tresao mreže Olympiakosa u Europskoj ligi i Volyna u ukrajinskom prvenstvu, no unatoč tome ne nada se da će skoro primiti poziv izbornika Nike Kovača.

“Igramo u odličnoj formi, nemamo pritiska u Europi jer smo ispunili svoj cilj, čak smo izbacili i Olympiakos i sada samo uživamo. U prvenstvu nešto zaostajemo za Dinamom i Šahtarom, ali sigurno ćemo ih malo pritisnuti do kraja sezone”, rekao je Kalinić za Goal.

Primio je i nekoliko ponuda za odlazak iz Dnipra, no ističe kako je sretan u klubu i trenutačno ne razmišlja o rastanku. “U klubu sam zadovoljan, zdrav sam i to mi je najbitnije. Uopće ne pomišljam na odlazak, premda sam i u zimskom prijelaznom roku imao nekoliko ponuda. U Ukrajini sam se navikao boriti za vrh i nemam namjeru ‘na silu’ otići u klub koji se bori za opstanak.”

Hrvatsku reprezentaciju uskoro očekuje kvalifikacijski dvoboj protiv Norveške, no negdašnji Hajdukov napadač ne vjeruje da će se naći na popisu izbornika Kovača.

“Iskreno, poziv u reprezentaciju baš i ne očekujem. Sve što znam saznao sam iz medija – imamo problema s napadačima, no Niko me niti jednom od kada je izbornik nije nazvao. Bilo je i ranije problema i trzavica s odlascima Eduarda i Jelavića, a ni tada nisam dobio poziv. Ne vjerujem da će se baš sada to promijeniti”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.