Nikola Karabatić za HR: Hrvatska je čudesna

Nikola Karabatić za HR: Hrvatska je čudesna

Francuski reprezentativac i igrač PSG-a nakon utakmice lige prvaka protiv hrvatskog prvaka PPD Zagreba u Areni  dao je izjavu za portal  “Hrvatska reprezentacija”

Pred 15.000 navijača u Areni Zagreb Karabatić nije dobio doček kakav zaslužuje, brojni zvižduci pratili su ga cijelu utakmicu.

A nakon utakmice dočekala nas je sasvim drugačija priča. Brojni gledatelji  vješali po tribinama, dozivali njegovo ime kako bi dobili autogram ili se jednostavno fotografirali sa svojim idolom. Uz puno posla, Nikola je uhvatio vremena i za kratak razgovor sa nama.

“Zagreb je bio dobar u startu, poveli su odmah, ali mi smo na vrijeme zatvorili rupe u obrani. U drugom dijeli počeli smo promašivati u napadu i dozvolili smo im da se vrate u život”, rekao je Karabatić.

“Zagreb igra vrlo dobro u obrani, ali i u napadu. Imaju sjajne i talentirane igrače kao što su Pavlović, Obranović i Stipe Mandalinić koji se vratio nakon ozljede. Tu je i iskusni Zlajo Horvat, naravno”, dodao je.

PSG ima samo jedan cilj ove sezone.

“Osvajanje Lige prvaka. Naporno radimo kako bismo došli do toga”, poručio je Karabatić, kojem bi osvajanje trofeja s klubom ispralo gorak okus nakon reprezentativnog potopa u Poljskoj. Francuzi su ostali bez naslova prvaka Europe na početku 2016. godine, ali Karabatić i društvo već sada razmišljaju o Igrama u Riju.

“Nismo navikli na peto mjesto, sigurno je da smo razočarani, ali ne bih rekao da je to neuspjeh. Pogotovo ako uzmemo u obzir da smo na turnir došli bez nekoliko vrlo važnih igrača. Imali smo priliku za polufinale, nismo uspjeli. To je tako u sportu. Nemamo vremena tugovati jer već ove godine čekaju nas Igre u Riju, a iduće godine mi smo domaćini SP-a”, objasnio je Karabatić.

O hrvatskom uspjehu protiv Poljske na prvenstvu:  Doista nisam mogao vjerovati…

“Nisam gledao tu utakmicu jer smo bili na putu prema hotelu. Kad sam čuo da je Poljska izgubila 14 razlike, nisam mogao vjerovati. Stvarno nisam mogao vjerovati! Međutim, Hrvatska je pokazala da ima veliku ekipu, nekoliko sjajnih mladih igrača i da se nikada ne predaje. Zasluženo je prošla u polufinale”.

“Nadam se da ćete nastaviti istim putem. Imate puno talentiranih igrača koji trebaju nastaviti raditi. Hrvatska je velika ekipa koje je sve osvojila, ostali ste bez nekoliko legendarnih igrača, ali pokazali ste da idete naprijed. Isto su pokazali i Nijemci koji su tek sada došli na nivo na kakvom su igrali prije nekoliko godina”.

“Hrvatska je na dobrom putu”, rekao je Karabatić

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.