Nikola Moro za HR: Jako sam zadovoljan tijekom oporavka

Nikola Moro za HR: Jako sam zadovoljan tijekom oporavka

Nakon ozljede Nikole More, Dinamo je do kraja prvenstva zakomplicirao pitanje prvaka

Mladi Dinamovac Nikola Moro (20) već dva mjeseca se oporavlja od puknuća prednjeg križnog ligamenta kojeg je zadobio na utakmici mlade reprezentacije u Velikoj Gorici protiv Moldavije. Na početku utakmice kapetan gostiju je u jednom dvoboju pao na Nikolu nakon čega se čuo jaki vrisak. Težinu ozljede potvrdile su naknadne pretrage.

Nikola se oporavlja kod Andre Milutinovića u Beogradu. O kakvom stručnjaku se radi govore i podaci da su u predgrađe Beograda (Banovo Brdo) svojedobno dolazili i Gianluigi Buffon, Andriy Shevchenko, Darijo Srna, a brine se i o Luki Modriću, Mateu Kovačiću, Ivanu Perišiću,… “Oporavak ide super. Sada je prošlo sedam tjedana od operacije, a prvo trčanje sam imao već nakon samo četiri tjedna. Tako da sad već idem više nego dobro.”

Od trenutka ozljede More igre Dinama više nisu bile na očekivanom nivou, pa se do kraja prvenstva sve zakompliciralo. Sigurno je izostanak jednog ovako talentiranog prvotimca utjecao i na samu igru i red u veznoj liniji Modrih. Momčad Dinama je trenutno na odmoru, no Nikola neumorno radi na svom povratku: “Naravno, još radim po posebnom programu. Na pripreme sa momčadi ću ići, ali ću isto raditi po posebnom programu. Ipak treba malo više vremena da se oporavi od ove ozljede. Moj oporavak će biti nešto kraći od uobičajenog perioda koji je potreban za ozljedu prednjeg križnog. Sve u svemu jako sam zadovoljan kako napredujem!”

Foto: Nikola Moro, privat

Za vrijeme svog boravka u Beogradu Crvena Zvezda je osvojila naslov prvaka Srbije te ga je i velikim slavljem u grada proslavila. Vremena za praćenje takvih stvari nema: “Ma teško je to popratiti. Treniram svaki dan dva puta dnevno pa to dođe sve skupa na 8 sati, a popodne odmaram u hotelu. Tako da samo nekada kada mi dođe neko od mojih na par dana stignem otići navečer na piće do grada ako nisam preumoran. Ovdje me još nitko ne prepoznaje pa je i to lakše haha!”

Nikoli želimo što brži oporavak i da se vrati u formu u kakvoj je bio prije ozljede. To će dobro doći Dinamu, a naravno i mladoj reprezentaciji koja nakon ljeta igra tri važna dvoboja za plasman na europsko prvenstvo. Ključni susret za prvo mjesto bi mogao biti onaj protiv Grčke 12. listopada na domaćem terenu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.