Nikola Pilić: “Karlo može još nekoliko godina!”

Nikola Pilić: “Karlo može još nekoliko godina!”

Nakon plasmana u osminu finala Wimbledona, Karlovića je pohvalio i bivši izbornik Davis Cup reprezentacije.

Ivo Karlović/Foto: Gettyimages

Nakon pobjede nad Jo-Wilfriedom Tsongom i plasmana u osminu finala Wimbledona sa 36 godina i četiri mjeseca, Ivo Karlović je postao drugi najstariji igrač u drugom tjednu All England Cluba nakon tada šest mjeseci starijeg Nikole Pilića.

Pilić je pohvalio Karlovićevu fizičku spremu koja je i u 36. godini na zavidnoj razini, a bivši izbornik Davis Cup reprezentacije smatra kako Karlović još dugo može biti konkurentan na brzim podlogama.

Pilić se začudio i činjenice kako Div sa Šalate u prošlosti nije ostvario bolje rezultate na Wimbledonu pa je tako samo dva puta prolazio u drugi tjedan trećeg Grand slama sezone.

Nakon što se pozabavio i usporedbom kvalitete reketa i nagradnih fondova u svoje vrijeme i današnjeg ATP toura, Pilić je prokomentirao i posljednji Karlovićev dvoboj: “Strašno je servirao, imao je dobre živce. Tko god uđe u drugi tjedan Wimbledona pravi je zmaj.”

Ivo Karlović svoj susret osmine finala igra u ponedjeljak kao drugi meč na centralnom terenu protiv trećeg nositelja, Britanca Andyja Murraya.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.