Nikolaj Davidenko okončao tenisku karijeru

Nikolaj Davidenko okončao tenisku karijeru

- Nakon Roland Garrosa odlučio sam otići. Trenirao sam dvaput dnevno, ali jednostavno nisam uspio igrati na potrebnoj razini, rekao je Davidenko

Nikolaj Davidenko/Getty Images

Nikolaj Davidenko okončao je karijeru. Ruski tenisač odlučio je napustiti profesionalni tenis u 33. godini nakon što je u posljednje vrijeme imao puno problema s ozljedama. Davidenko nije igrao od Roland Garrosa ove godine.

– Teško mi je pričati o tome. Razmišljao sam o tome kada da objavim da odlazim u mirovinu. Vrijeme je došlo, imam cijeli život ispred sebe, rekao je Nikolaj Davidenko.

– Nakon Roland Garrosa odlučio sam otići. Trenirao sam dvaput dnevno, ali jednostavno nisam  uspio igrati na potrebnoj razini, niti sam mogao ostvarivati rezultate koje sam želio. Čekao sam trenutak da se jedan dan probudim i kaže jednostavno sam sebi da je gotovo, ustvrdio je Davidenko koji je igrao u četiri polufinala na Grand slam turnirima.

Davidenko je osvojio 21 ATP turnir od čega tri iz Masters serije. Najteži period karijere imao je 2007. godine kada je bio pod istragom zbog namještanja mečeva, te je na kraju bio oslobođen.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.