Nikša Dobud suspendiran zbog dopinga!

Nikša Dobud suspendiran zbog dopinga!

Nikša Dobud privremeno je suspendiran zbog sumnje u kršenje antidopinških pravila.

Nikša Dobud/Foto: Gettyimages

Sportskim je kuloarima poprilično odjeknula vijest kako je hrvatski vaterpolist Nikša Dobud pod ozbiljnom sumnjom u kršenje antidopinških pravila, zbog čega ga je FINA odlučila privremeno – suspendirati!

VK Jugu proslijeđen je dopis pristigao na adresu Hrvatskog vaterpolskog saveza, a u kojemu stoji kako je Dobud “privremeno suspendiran iz svih natjecanja zbog potencijalnog kršenja antidopinških pravila, koja se odnose na izbjegavanje, odbijanje ili neuspjeh predavanja uzorka tijekom testiranja 21. ožujka”.

Odluka je privremena zbog činjenice kako Dobud ima pravo na saslušanje, tijekom kojega će moći ‘osvjetlati obraz’ i dokazati da se radi tek o zabuni. Sigurno je kako ne bi bio prvi…

“Došlo je do jednog velikog nesporazuma. Situacija se odvila poslije utakmice Svjetske lige u Budvi između Crne Gore i Hrvatske kad sam bio testiran i normalno dao svoj uzorak. Nekoliko sati poslije došla je i druga kontrola, no tamo me više nisu pronašli”, objasnio je Dobud. “Zbog svega toga, privremeno sam suspendiran, ali vjerujem kako ćemo izgladiti taj nesporazum.”

Prema iskazu našega reprezentativca, vrlo je vjerojatno riječ o – zabuni, odnosno predostrožnosti Svjetske organizacije vodenih sportova. No, da treba biti oprezan – svakako, pogotovo s obzirom na slične situacije Ivice Olića, Sandre Perković (koja, primjerice, običnu pogrešku nije uspjela opravdati) ili pak dobro poznatog ‘susjedskog’ slučaja Viktora Troickog, u čijem slučaju ATP vlastiti nemar jednostavno – nije želio priznati.

Oglasio se nakon svega i trener jugaša Vjekoslav Kobešćak, koji je istaknuo kako će Dobud nastaviti nesmetano trenirati sa suigračima. “Ovo je na prvu loptu teška i neočekivana situacija, ali nastojat ćemo se iz svega izvući što je prije moguće. Nadamo se da će suspenzija ubrzo biti skinuta, a Nikša do tada nastavlja normalno trenirati”, kazao je Kobešćak, naglasivši i kako – sve dok je priča aktualna – ne želi davati previše komentara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.