Nikša Dobud: Nadam se da će nam se sve vratiti na EP-u

Nikša Dobud: Nadam se da će nam se sve vratiti na EP-u

- U utakmicama kao što je bila ova, u kojoj imate prednost od dva gola, nije dopustiv takav pad koncentracije na kraju, rekao je Nikša Dobud

Nikša Dobud/Getty Images

Za hrvatsku vaterpolo reprezentaciju ostaju vrlo male šanse za plasman u završmocu Svjetske lige nakon poraza na peterce u 2. kolu protiv Mađara. Što je nedostajalo u Crnici? Kao i protiv Grčje u Zagrebu, i u Šibeniku je pobjeda prokockana u zadnjim sekundama utakmice. Nikša Dobud, prvi centar, komentira:

– Imali smo 2:0, 4:2 i na kraju 6:4 i to 2,5 minute prije kraja. Primili smo gotovo isti gol od Denesa Varge kakvog nam je zabio lani u Barceloni u polufinalu Svjetskog prvenstva, 4 sekunde prije kraja. Nedostajalo nam je koncentracije u tim trenucima. Ponovilo se da je Daniel Varga dodao za brata Denesa i to je bilo presudno. Mi smo bili upoznati s tom kombinacijom, ali nam se dogodilo ono što se ne bi trebalo. U utakmicama kao što je bila ova, u kojoj imate prednost od dva gola, nije dopustiv takav pad koncentracije na kraju. O ruletu peteraca nema smisla pričati. Na isti smo način smo izgubil i prvu utakmicu protiv Grčke. Ne smije se primiti gol u zadnjim sekundama, bez obzira na moguća isključenja, rekao je Nikša Dobud.

Prošle sezone bilo je slično u Svjetskoj ligi, ali je Hrvatska reprezentacija nakon toga osvojila zlato u Mersinu na Mediteranskim igrama te broncu na SP u Barceloni.

– Možda je dobro da nismo imali sreće u Svjetskoj ligi, u šali će Dubud.

– Tako da će nam se vratiti na Europskom prvenstvu u Budimpešti. EP nam je svakako glavni cilj ove sezone iako je, bez obzira na sve, glupo ovako gubiti utakmice, tko god bio protivnik i koje god bilo natjecanje.

Josipa Pavića na golu odlično je zamijenio Marko Bijač, vratar dubrovačkog Jufa. Zamjene nema, na takvoj razini, za igrača kao što je Maro Joković koji se oporavlja od operacije desne šake. Na sreću, on igra lijevom rukom.

– Marko je bio sjajan na golu tako da se nije osjetila velika razlika. Joke nam zato jako fali. Pričao sam s njim i mislim da će za mjesec dana biti opet u pogonu. To će biti važan povratak uoči SP.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.