Nikša Prkačin, sportski direktor reprezentacije: Želja kod igrača za nastup na SP-u nije upitna

Nikša Prkačin, sportski direktor reprezentacije: Želja kod igrača za nastup na SP-u nije upitna

- Svi znaju koliko volim reprezentaciju i da sam se za vrijeme igračke karijere odazivao svim pozivima, objasnio je Prkačin

Nikša Prkačin/www.hks-cbf.hr

Predstavljanje programa priprema za SP u Španjolskoj iskorišteno je i za službenu prezentaciju Nikše Prkačina kao novog sportskog direktora košarkaške reprezentacije. Legendarni kapetan, koji je i prije ustoličenja na ovu funkciju bio osoba za kontakt s igračima, bio je dobro raspoložen u društvu novinara:

– U principu, taj posao koji sam počeo raditi prije tjedan dana ne mogu osjetiti do prvog okupljanja, ne mogu ga istinski osjetiti dok ne dođem u kontakt s tim ljudima, dok ne provedem deset dana na pripremama s njima onda mogu govoriti o nekim osjećajima na ovoj funkciji. Sigurno da je to lijep posao, pogotovo za nekoga tko je igrao košarku, neko tko je bio vezan za košarku kao što sam bio ja. Znate svi, nije nikakva tajna da sam ja emotivno vezan za tu reprezentaciju. Nisam igrao europska prvenstva zato što me netko tjerao na to, nego zato što sam to jednostavno volio, i dalje volim tu reprezentaciju. I zato baš i je zato izuzetna čast i drago mi je raditi taj posao. Drago mi je biti u tom okruženju, bez obzira što moj posao zahtjeva taj neki period u godini koji bi želio iskoristiti za godišnji odmor, ali uvijek sam spreman žrtvovati se za nacionalnu selekciju, objasnio je u uvodu Dubrovčanin koji je funkciju istog naziva prije angažmana u reprezentaciji obnašao u redovima Cibone.

Prkačin je tijekom igračke karijere bio osoba od najvećeg Repešinog povjerenja. Nema sumnje da će tako biti i u novoj zajedničkoj suradnji. Njegov najvažniji zadatak biti će komunikacija s reprezentativcima. Hoće li Hrvatska u najjačem sastavu put Španjolske?

– Želja kod igrača, kada je reprezentacija u pitanju, nije sporna. Sa igračim razgovaram na prijateljski način i pokušvam im objasniti zašto bi im moglo biti žao ako otkažu nastup u reprezentaciji. No, mislim da toga neće biti. Već sam razgovarao s nekim igračima i svi željno očekuju početak priprema, objasnio je novi sportski direktor reprezentacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.