Nino Serdarušić na pragu ulasku u Top 1000

Nino Serdarušić na pragu ulasku u Top 1000

Najbolji hrvatski junior 2014. godine Nino Serdarušić u samo je pet mjeseci napredovao za više od 1000 mjesta na svjetskoj ATP rang-listi...

Foto: Nino Serdarušić

Najbolji hrvatski junior, mladi tenisač Nino Serdarušić, u razdobljuu od samo pet mjeseci napredavao je za više od tisuću mjesta na ATP listi u pojedinačnoj konkurenciji i igri parova.

Serdarušić, rođen 13. prosinca 1996. godine, trenutačno se diči 21. mjestom na svjetskoj ITF rang-listi, a nastupio je i na sva četiri Grand Slam turnira u juniorskoj konkurenciji – Australian Openu, Roland Garrosu, Wimbledonu i US Openu. Bio je, također, i jedini hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama u kineskom Nanjingu 2014. godine.

Odlični uspjesi našeg mladog tenisača potaknuli su ga na odmak od juniorske konkurencije (osvojio je pet međunarodnih turnira u pojedinačnoj konkurenciji i tri u igri parova) te je nakon US Opena žarište okrenuto ka ATP turnirima. U rujnu prošle godine držao je 2140. poziciju a ATP rang-listi, a do početka veljače s nekoliko je dobrih igara i odrađenih turnira na pragu ulaska u Top 1000.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.