Nino Serdarušić, najbolji hrvatski junior za HR: Najveća želja je osvojiti Grand Slam

Nino Serdarušić, najbolji hrvatski junior za HR: Najveća želja je osvojiti Grand Slam

Wimbledon mi se više sviđa od Australije ili Pariza jer juniorskim igračima daju puno više slobode. Recimo, ako ste igrač u juniorskom uzrastu možete ući na centralni teren i gledati meč

Nino Serdarušić mlada je nada hrvatskog tenisa. Najbolji hrvatski junior još je jednom skrenuo pozornost na sebe plasiravši se u  polufinale juniorskog Wimbledona u parovima. Nema sumnje da će ovaj rezultat biti novi poticaj talentiranom tenisaču koji radi s bratom Tomislavom Serdarušićem, teniskim trenerom, te Dubravkom Debeljakom, kondicionim trenerom.

Ninu sada očekuje nastup na ATP-u u Umagu.
– Nadam se dobrom ždrijebu u Umagu. Kada su u pitanju podloge najdraže su mi zemlja i beton. Na zemlji sam i odrastao, kaže Nino.

– Jako sam zadovoljan rezultatom. Svaki susret bio je na knap budući da je u pitanju trava i teško je bilo oduzeti servis protivniku. Što se tiče polufinala u prvom setu smo izgubili dva servisa, previše smo im dali prednosti. U drugom setu smo vodili 5:3, servirali za set kod 5:4. Mogli smo odvesti meč u treći set ali nismo uspjeli, prokomentirao je Nino Serdarušić nastup na Wimbledonu u igri parova.

– Veliki je to uspjeh, mogu reći da nije baš toliko neočekivano jer sam u paru s Chrysochosom već ostvario neke dobre rezultate. U  igri parova to mi je sigurno najveći uspjeh u karijeri, to je ipak najbolji turnir na svijetu. U singlu imam nekoliko titula i  četvrtfinale Bonfiglia koji se praktički gleda kao peti Grand Slam, reći će Nino koji je u singlu Wimbledona ispao u prvom kolu  u ogledu s Brazilcem Marcelom Zormannom. Šteta jer Nino je odigrao solidan meč i propustio je svoje prilike.

– Bila mi je ovo prva godina na travi i trebalo se prilagoditi, promijeniti stil igre. Šteta za prvi meč protiv Zormanna, imao  sam i meč loptu. Da sam dobio meč vjerojatno bi igrao i bolje kasnije u turniru jer bi se imao vemena prilagoditi, rekao je Nino kojem je Wimbledon najdraži turnir.

– Wimbledon mi se više sviđa od Australije ili Pariza jer juniorskim igračima daju puno više slobode. Recimo, ako ste igrač u  juniorskom uzrastu možete ući na centralni teren i gledati meč, na drugim Grand Slamovima se to ne može. Na istim terenima  treniramo i mi i profesionalci, u bolje smo kontaktu, rekao je Nino koji je dobio priliku upoznati neke od teniskih zvijezda kao što su Boris Becker i Stanislas Wawrinka.

Ipak, na njegovoj facebook stranici stoji slika s Rogerom Federerom.

– Roger Federer je vjerojatno svima uzor pa tako i meni. On ima ono nešto što svi žele, legenda je svjetskog tenisa. Finale  Wimbledona? Vrhunski tenis, nekoliko lopti je odlučilo, rekao je Nino kojega u osmom mjesecu očekuje nastup na Olimpijskim  igrama. Nino je ujedno jedini hrvatski predstavnik u tenisu.

– Konkurencija će biti jaka, ždrijeb je na 32 tenisača, tu su uglavnom prvi tenisači iz svih zemalja. Od prvog kola idu jaki  mečevi, nema lakih protivnika. Tamo je jedan veliki teniski centar, bit će to jedno novo iskustvo, kaže Nino.

Kakav je odnos s HTS-om?

– Novi direktor Miroslav Zečić napravio je za hrvatski tenis više nego svi dosadašnji predsjednici i Uprave Saveza zajedno.

Proboj u svjetski tenis je mukotrpan, dobijaš li kakve savjete od najbojih hrvatskih tenisača i kakav je općenito odnos?

– Odnos je izuzetno loš. Od igrača među 100 trenirao sam s Čilićem par puta, s Karlovićem kao mali jedanput. S Dodigom nisam nikada trenirao, kao ni s Ljubičićem, a s Ivaniševićem sam kao mali trenirao pet minuta. S ostalim našim igračima izvan 100 na ATP ljestvici treniram svakodnevno. Trenirao sam s mnogim stranim igračima među 100 na ATP touru. Međutim, ja ih sve opravdavam s obzirom  kakva je situacija u hrvatskom tenisu dosad bila, ali nadam se da će se za nadolazeće generacije odnos promijeniti. Za razliku  od mene svi drugi svjetski juniori su dio nacionalnih timova koji se sastoje od najboljih ATP igrača i juniora iz tih zemalja,  rekao je Nino.

Nažalost, bez obzira na talent i rezultate u juniorskom uzrastu svaki dan je borba jer sponzora jednostavno nema.

– Nemam nikakvih sponzora, teško se dobiva sponzor, u ovom trenutku mogu samo zahvaliti svojim roditeljima, jedino ako si među  2-3 juniora na svijetu će te netko sponzorirati. Recimo, u rangu futuresa nema ni hospitalityja odnosno moraš sam platiti  smještaj i hranu. Igrači izvan 100 na ATP  ljestvici također ne zarađuju puno, a mora se uzeti u obzir da s tobom mora putovati barem trener, ustvrdio je Serdarušić kojega  čekaju još mnoge prepreke na putu do vrha.

– Najveća želja je osvojiti Grand Slam. Top 15 je sam vrh svjetskog tenisa i svima koji se bave je cilj doći tamo, zaključio je  Nino Serdarušić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.