Ništa od nagrade – Sandra Perković nije ni u užoj konkurenciji za atletičarku godine!

Ništa od nagrade – Sandra Perković nije ni u užoj konkurenciji za atletičarku godine!

Sandra Perković prije 19 dana ušla je u širi popis deset najboljih atletičarki Europe, a danas je međunarodni atletski savez IAAF objavio imena četiri najbolje, koje su ušle u uži popis.

Na njemu nema naše Sandre, olimpijske i svjetske pobjednice u bacanju diska. No, nije to jedino iznenađenje u ovom popisu. Naime, u uži izbor nisu ušle ni dvostruka osvajačica medalja na prošlom Svjetskom prvenstvu, trkačica Dafne Schippers, najbolja bacačica koplja na svijetu Barbora Špotakova, ni europska prvakinja u bacanju kugle Anita Marton.

Pa tko je onda uspio ući u uži izbor? Ruskinja Mariya Lasitskene (ex. Kuchina), koja je suvereno osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Londonu, ali i naslov pobjednice Dijamantne Lige, zatim Ekaterini Stefanidi, Grkinja koja za poraz u skoku s motkom na velikim natjecanjima ne zna već dvije godine, osvajačica sedmoboja Nafissatou Thiam i legendarna Anita Wlodarczyk, Poljakinja koja u bacanju kladiva drži i olimpijski i europski i svjetski rekord.

Foto: European Athletics / Facebook

Vrijedi spomenuti i kako su užu konkurenciju kod muškaraca izborili Turčin Ramil Guliyev, nasljednik Boltove kraljevske discipline na 100 metara, francuski desetobojac Kevin Mayer te senzacionalni svjetski prvak u bacanju koplja, Nijemac Johannes Vetter.

Foto: European Athletics / Facebook

Dobitnike nagrada saznat ćemo na svečanoj ceremoniji u litavskom Vilniusu za deset dana, 14. listopada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.