Nitko ne želi organizirati Olimpijske igre

Nitko ne želi organizirati Olimpijske igre

Međunarodni olimpijski odbor nenadano se našao u problemima...

Olimpijski sportski centar u Nandžingu

Bojazan od terorističkih napada i skupi troškovi organizacije nagnali su i posljednjeg službenog kandidata za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine na povlačenje svoje kandidature.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) našao se tako u velikim problemima, a uvelike je tomu kumovalo upravo njihovo strogo pravilo o potrebi potrošnje minimalno 20 milijardi eura, koliko su primjerice koštale i posljednje OI u Londonu 2012. godine.

Od kandidature su do sada odustali Baku, Istanbul, Doha, Madrid, Guadalajara i St. Petersburg, a najnoviji u tom nizu jest Boston, čiji je gradonačelnik odluku objasnio riječima: “Ne mogu riskirati toliki novac poreznih obveznika. Odbijam ugroziti budućnost grada!”

Moguće je kako bi domaćinstvo olimpijske smotre tako mogao dobiti grad koji je u prošlosti već bio organizatorom, no trenutačno situacija nije bajna ni oko spominjanih Pekinga, Los Angelesa ili Atene. Grčka grca u dužničkoj i financijskoj krizi, LA se ne čini kao ozbiljan kandidat, dok su pekinška sportska borilišta poprilično ‘devastirana’ budući da su od 2008. do danas prepuštena zubu vremena…

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.